Bokros- ” A baloldal az elmúlt 24 évben, a rendszerváltás óta, egyszer sem tett kísérletet a demokrácia szétrombolására. “

Sajtótájékoztatót tartott ma MESTERHÁZY ATTILA az MSZP elnöke és BOKROS LAJOS, a MoMa elnöke, melynek témája “A jövő biztosítéka”. Az Összefogás pártjai és a Modern Magyarország Mozgalom között megállapodás köttetett.
MESTERHÁZY ATTILA az MSZP elnöke elmondta, a megállapodás hat párt között történt, a szimbolikus lépés, kettejük aláírása, a sajtó nyilvánossága előtt történt meg. Négy pontban foglalták össze a kérdéseket:
– helyreállítják az alkotmányos jogállamot
– megszüntetik a félelem rendszerét (sajtószabadság, lelkiismeret és vallásszabadság, hallgatók jogai stb.)
– megalapozzák hazánk felzárkóztatását
– felszámolják az intézményesített állami és pártkorrupciót, újra kell fogalmazni a közbeszerzési törvényt és teljesen más módon kell szervezni az állami pályázatoknak az odaítélését.

Fotó: Juhász Melinda
BOKROS LAJOS, a MoMa elnöke többször is hangsúlyozta, kívülről fogják támogatni a baloldali Összefogás pártjait. Nem képezik részét az összefogásnak abban az értelemben, hogy kérnének listás helyeket vagy pedig egyéni választókerületi jelöltséget. Példaértékű lehet az önzetlen, becsületes, méltóságos és emelkedett politizálás, amely az ország érdekeit helyezi előtérbe. Az egykori pénzügyminiszter elmondta, lehet a baloldal pártjait elmarasztalni sok mindenért, de egy biztos: a baloldal az elmúlt 24 évben, a rendszerváltás óta, egyszer sem tett kísérletet a demokrácia szétrombolására.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*