Bőköz Fesztivál (augusztus 22-25. – Ormánság)

Közösség, közönség, különleges helyszínek, különleges és színes programok – 280 km-re Budapesttől.

 _DSC3962

Kémes, Szaporca, Tésenfa, Drávacsehi és a Duna-Dráva Nemzeti Park Ős-Dráva Látogatóközpont.

 

A Bőköz Fesztivál négy ormánsági kistelepülés immár országosan is ismert összművészeti rendezvénye. Minőségi programokkal és kulturális innovációkkal indítjuk útjára negyedik alkalommal az ország egyetlen karbon-mentes fesztiválját.

 

A 25 helyszínen 80 programmal400 fellépővel és kiállítóval – várjuk a fesztiválozókat. Nálunk nincs célcsoport, jó szívvel és szeretettel várunk mindenkit, aki szereti a vidéket, szereti a bensőséges, családias hangulatot.

 

Az idei fesztiválunk fő vendégei: a Pécsi Tudomány Egyetem több intézete és kara (PTE Műszaki és Informatikai Kar, PTE Bölcsészettudományi Kar Kommunikációs- és Média Tanszék, Konfuciusz Intézet, Janus Egyetemi Színház) a Nemzeti Művelődési Intézet, a Siklósi Alapfokú Művészeti Iskola.

 

 

Az Ormánság Nagyszínpadon és a Bőköz Színpadon fellép – többek között – a Ghymes, Karácsony János James – LGT dalok, a Talamba Ütőegyüttes, a Hot Jazz Band, a Makam, a Rudan Joe Akusztik Band, a Tárkány Művek, a Misina Táncegyüttes.

 

A gyerekeknek, családoknak szól a Levendula Játszóház, Csernik Szende székely népmesemondó, a Pámpillás-bábszínház, Toma és Csapata és Krizsán Edith sakk nagymester folyamatos részvétele.

A Bőköz természeti, táji értékeit Templomjáró körúton, Kincses Karikázó – bicikli túrárán, Természetjáró túrákon az Ős-Dráva Látogatóközpont munkatársaival – és Hideg József (Tésenfa) polgármester vezetésével – tanulmányozhatják az érdeklődők, de lesz Dél -Dunántúli Régiós Akadályverseny és Játszónap, Magyar Pásztorkutyák Terelőversenye, Óriás papírhajó készítés és eregetés a Fekete vízen, BőPeca – pecaverseny is.

A Bőköz helyi jellegzetességeit a szaporcai Eperfa tájházban, a Cifra Házban, a kémesi Tájházban, a tésenfai Hagyományunk Őrzőházában láthatják az idelátogatók. Lesz „elszármazottak” kiállítás a drávacsehi Drávacsehóban, Dél Dunántúli Régiós Értéknap (Somogy – Baranya – Tolna megye) és kézműves vásár is.

Jegyek: az esti nagykoncertekre 2.500 forint lesz a belépő. A fesztivál egyéb programjai ingyenes látogathatóak. Jegyek a helyszínen és online is válthatók majd az Interticket felületein.