BOGGIE DALA HOLLANDIÁBAN IS HÓDÍT

A hollandok a sajátjuk mellett második büszkeségükként tekintenek Csemer Boggie Wars for Nothing című Eurovíziós dalára, a szerzemény szövegírójának, Bori Sára Heléne-nek köszönhetően. A holland-magyar származású, Hágában élő énekes-dalszerző által jutott el Boggie dalának híre Hollandiába.

Nagyjából egy hete figyelt fel a holland sajtó a hírre, miszerint a magyar versenyző Sára dalszövegével nyerte el az indulás jogát. Egy hágai rádió interjú után a legnagyobb napilap, a Telegraaf is készített anyagot Sárával a magyar Eurovíziós dalról, ezt követően pedig további rádió és TV riportok is születtek vele a dallal kapcsolatban.

Sárának és a Wars for Nothingnak nagyon kedvező fogadtatása van Hollandiában. A sajtó úgy fogalmaz, hogy a saját, Trijntje Oosterhuis által előadott Walk Along című dalán kívül, az Eurovíziós versenyen van még egy dal, amire büszke lehet az ország.

A balladát tavaly írta Sára zeneszerző partnerével, Sebestyén Áronnal és Boggie-val karöltve. A dal üzenete, hogy figyeljünk oda mindarra, ami körülöttünk zajlik. Még akkor is, ha mi szerencsés élethelyzetben vagyunk, gondolnunk kell arra, milyen sok fájdalom és szenvedés van a világban” — mondta a hágai énekes-dalszerző.