BÓDIS RICSI MÉG TUDATOSABB

Talmácsi Gábor mentoráltja a jövőben még tudatosabban készülhet a rá váró idei megmérettetésekre, mivel mostantól rendelkezésére áll egy ugyanolyan Honda CBR500-as edzőmotor, mellyel a European Junior Cup sorozaton versenyzik. A motor felkészítését és a tuning alkatrészek beszerelését a MAMI-s (Magyar Motorkerékpár Szakközépiskola) szerelők – élükön Vargha Balázzsal és Kutrik Zsomborral – végezték. Ricsko és a kategóriában induló másik magyar versenyző, Sebestyén Péter a Honda támogatásával egész nap köröztek a hungaroringi aszfaltcsíkon. A rekkenő hőség ellenére Bódis élvezte a motorozást, amely a kiváló köridőkön és a lendületen látszott, és olyan beállításokat is sikerült kipróbálniuk, amiket éles körülmények között kint, a versenyhelyszíneken se lehetőségük, se idejük nincs tesztelni. Már egyetlen tesztnap után sok új és hasznos tapasztalatot szereztek. Bódis Ricsi múlt hétvégén zsinórban másodszor állt dobogóra és nem titkolt szándéka, hogy a szeptember 1-én soron következő nürburgringi versenyen is ott folytassa, ahol Silverstone-ban abbahagyta.

 

Bódis Richárd:-Óriási dolog, hogy egy olyan saját edzőmotorral tudok készülni, amivel az EJC sorozaton is versenyzek. A mai munka előrehaladtával egyre jobban öszeállt a gép és körröl körre gyorsultam. Nagyon élveztem a motorozást, és jó lendületben vagyok. Fantasztikus érzés volt a Hungaroringen motorozni az 500-as géppel. Bár a köridők elmaradnak attól, amit egy 600-as motorral lehet teljesíteni, de nem is ez a fontos, hisz egészen mások ezeknek a tréningeknek a céljai. Köszönöm a mai lehetőséget a magyarországi Hondának, a szponzoraimnak és nem utolsó sorban mentoromnak, Talmácsi Gábornak és szerelőimnek.

 

Talmácsi Gábor:-Eddig is tudatos volt Ricsi felkészülése, de az, hogy mától rendelkezésére áll ez az edzőmotor száz százalékossá tette a háttéret a felkészüléshez. Jelenleg hetedik a bajnokságban, és még négy futam van hátra. Ha így folytatja nagy esélye lehet akár a bajnoki cím megszerzésére.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*