Bódis Ricsi idei utolsó EJC versenyére készül

Ragyogó napsütés, közel 30 fok, remek hangulat és óriási motiváció. Leginkább ezekkel lehetne jellemzi az idei Superbike Világbajnokság utolsó versenyét, melyen Bódis Ricsi is rajthoz áll az EJC utolsó betétfutamán.
ejc-jerez-001A pálya vonalvezetése és a kinti atmoszféra azonnal megtetszett a magyar motorosnak, aki szerelőjével, Vargha Balázzsal még szerdán délután megérkezett Jerez De La Fronterába. Ricsi a pályáról és a pálya trükkjeiről korábban már nagyon sokat hallott mentorától, Talmácsi Gábortól, akinek ez az egyik kedvenc versenyhelyszíne. Már a szokásos pályabejárást követően próbálta memorizálni a kanyarokat, de az igazi ismerkedés péntekre maradt, amikor 16:30 órakor elkezdődött a szabadedzés az EJC kategória számára. Ricsko a 45 perces tréninget a 7. helyen zárta, majd a mai időmérőn a 12. rajtkockát sikerült megszereznie. Nagyon izgalmas verseny várható holnap, hiszen mindenki nagyon gyors és minimálisak a különbségek a versenyzők között. Ráadásul ez az idény utolsó versenye, ahol mindenki szeme előtt a lehető legjobb eredmény megszerzése a lebeg, hogy méltón búcsúztassák az idei szezont.
Bódis Richárd:
Nagyon tetszik a pálya és nagyon jó érzés itt lenni. Mivel mindenki nagyon gyors és sokan is vagyunk, így elég nehéz gyors és tiszta kört motorozni. Tegnap is és ma is egy gyors bollyal mentem, de rendre utolértünk lassabb versenyzőket, akik feltartottak bennünket. Néhány beállításon még mindenképpen finomítanunk kell, de készen állunk a versenyre. A 12. helyről indulok, de úgy gondolom, ha korábban sikerült már a 16. helyről rajtolva dobogóra állnom, akkor ez holnap sem lehet lehetetlen. Mindent megteszek, hogy egy szép eredménnyel búcsúztassam az idei szezont.
ejc-jerez-002
Talmácsi Gábor:
A motor beállításain van még mit finomítani, de holnap egy jó verseny várható, melyen Ricsinek jó esélyei vannak. Mindent bele kell adni, és hiszem, hogy mindent bele is fog adni, hiszen ez lesz az utolsó verseny az idei szezonban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*