Bódis Richárd nehéz hétvégét zárt Imolában

TMA_5105_cA tavalyi szép emlékek után idén kevésbé pozitív hétvégét zárt Bódis Richárd Imolában.
A Talmácsi Racing ifjú motorosa az előző évben a European Junior Cup futamán dobogóra állt az olaszországi versenyhelyszínen, idén viszont a a 600 köbcentis motorral nem találta a ritmust a pályán, és a 24. helyen végzett a FIM Superstock 600-as Európa-bajnokság mezőnyében.
A hétvége folyamán számos különböző beállítást kipróbált a csapat a motoron, de Ricsinek most egyikkel sem sikerült igazán fogást találnia a pályán. A 600-as motort nagyon más stílusban kell itt vezetni, mint az 500-ast, és erre most a magyar pilótának minden igyekezete ellenére sem sikerült időben ráéreznie.
A Superstock 600 mezőnye számára a következő versenyt június 20-22-én rendezik egy másik olasz pályán, Misanóban, így a csapatnak bőven lesz ideje kipihenni a mostani hétvége fáradalmait, Ricsinek pedig felkészülni az újabb megmérettetésre.
Talmácsi Gábor, csapatfőnök: „Csalódott vagyok, mert ennél jobb eredményben bizakodtunk. Szeretném megdicsérni a csapatot, és megköszönni minden szerelőnknek a fantasztikus munkát, amit a hétvégén végeztek, mert úgy gondolom, a technikai feltételek adottak voltak egy jó szerepléshez. Sajnos Ricsinek most nem sikerült kihoznia magából a maximumot, de mellette állunk, és maximálisan támogatjuk mindenben. A misanói versenyig levő időben igyekszünk majd minél több tesztet beiktatni a programba, hogy Ricsinek legyen alkalma jobban összeszokni a motorral.”
Bódis Richárd: „Én is csalódott vagyok, mert szerettem volna jobb köridőket futni és előrébb végezni, és főleg a tavalyi szép emlékek után egy sokkal pozitívabb hétvégére számítottam. Ismét bebizonyosodott, hogy sokat kell még tanulnom és fejlődnöm minden szempontból, és igyekezni fogok a lehető legnagyobb alázattal állni a munkához, hogy a következő futamon komoly javulást sikerüljön elérnem.”