Bódis Richárd: Dobogós emlékekkel Imolába

A Talmácsi Racing 19 éves motorversenyzője, Bódis Richárd több okból kifolyólag is tűkön ülve várja a Superbike világbajnokság egyik fő betétsorozataként futó FIM Superstock 600-as Európa-bajnokság idei harmadik, imolai versenyhétvégéjét. Egyrészről az eddigi két versenyhétvége nem alakult túl jól számára, másrészt tavaly brillírozott Imolában, és itt szerezte meg első dobogós helyezését a European Junior Cupban.
Arra a versenyre sokáig emlékezni fognak még azok, akik látták, hiszen Ricsi és a többi fiatal pilóta szinte kanyarról kanyarra előzgették egymást oda-vissza a technikás vonalvezetésű, lendületes pályán. Ricsi a 6. és az 1. hely között ingázott, és egy huszáros hajrával zárkózott fel a végén az 5.-ről a 2. helyre, így a leintés után a dobogón ünnepelhetett.
Idén ugyebár már egy másik kategóriában, a FIM Superstock 600-as Európa-bajnokság mezőnyében indul, egy másik, nagyobb és erősebb motor, egy Honda CBR600-as nyergében. A bajnokság első két, aragóni, illetve asseni fordulója még a tanulásról és a tapasztalatszerzésről szólt számára, legutóbb Hollandiában első esős futamát is teljesítette.
 
Bódis Richárd
„Még mindig beleborzongok, ha visszagondolok a tavalyi versenyre! Csodálatos érzés volt végig az élmezőnyben harcolni a többiekkel, és a végén a dobogóról integetni a csapatnak. Sosem felejtem el azt a pillanatot! Nagyon jó érzésekkel térek vissza Imolába. Szeretnék tovább fejlődni és gyorsulni ezen a hétvégén, és remélem, hogy Imola ismét szerencsét hoz majd nekem.”
 
Talmácsi Gábor, csapatfőnök
„Az eddigi két verseny nem úgy sikerült Ricsi számára, ahogy szerettük volna, de ez előfordul a technikai sportokban. Úgy érzem, nagyon sokat tanult Ricsi az előző két versenyből, és most Imolában letisztult gondolatokkal már sokkal felkészültebben tud odaállni a rajthoz. Nagyon jó volt nemrég együtt részt venni a Nagy Futamon, és szerintem Ricsit is feltöltötte, hogy ennyi magyar sportszerető ember előtt motorozhatott. Csupa pozitív érzéssel érkeztünk erre a versenyre, és bízunk benne, hogy a sok kemény munka most beérik.”
ON0E6539-ok