Bocuse d’Or Lyon – a magyar csapat menüje

Hamvas Zoltán a zsűriben

Hamvas Zoltán a zsűriben

Halétel – téma: pisztráng

Pisztrángfilé fűszeres zöldségjuliennel és scampival töltve, torma és tintaspagetti-ívvel a tetején meglepetészöldségekkel körítve

Köretek:

A halétel „titkos összetevőjét” a verseny előestéjén leplezték le; az édesköményből rögtönzött a csapat.

Hétfőn este, a helyszínen kialakított piac zöldségkínálatából az alábbi friss alapanyagokat választották: burgonya, zöldalma, fehérhagyma, gyömbér, kapor, sütőtök, japán articsóka, vörös- és cirmos cékla, póréhagyma és tarlórépa.

 

Húsétel – téma: gyöngytyúk

Gyöngytyúkmell ívek

Paprikás gyöngytyúkmell csíkok

Combsonkaszelet póréhagymával és siitakehamuval

Panco-gyöngytyúkbőr és koriander morzsa

húsétel

Húsétel

Köretek:

Pickled gulyás consommé savanyított, marinált ecetes zöldségekkel és „szférikus tejfölgolyóval”, fűszersaláta és gulyás jus

Mangóecetben marinált, sütőtökszalagba göngyölt, korianderes-birsalmás narancslekvárral töltött répa póréhamuval

Grenaille burgonyakavics fekete olívatapenáddal töltve

Tojás sült csirke majonézzel töltve

Zöld sabayon és gyöngytyúk jus

Gombazselén és fekete kenyéren tálalt feketegyökér „hattyú” tormás panna cottával, rajta csicsóka carpaccióval és tejchips tollakkal

Halétel

Halétel