Bocuse d’Or Európai döntő 2014. május 7-8.

A mai napon zárult a világ legnagyobb presztízsű szakácsversenyének európai döntője, ahol 20 ország mérte össze tudását. A Molnár Gábor chef-ből, Várvízi Péter coachból és Pohner Ádám comis-ból (a versenyző segítője), és a zsűriben Magyarországot képviselő Hamvas Zoltánból álló magyar csapat a 9. helyet szerezte meg. Ezzel az eredménnyel magabiztosan kvalifikálta magát a jövő év elején lyonban rendezendő világdöntőre.

Az eredményt több hónapos kemény felkészülési szakasz előzte meg. Két alkalommal tréningezte a magyar versenyzőt a Bocuse d’Or korábbi francia győztese, Serge Vieira is. Emellett a teljes magyar szakma összefogott, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia és a Magyar Gasztronómiai Egyesület szakmai támogatásával és részvételével zajló sikeres felkészülés érdekében.

A szakmai segítségen kívül a szükséges támogatás a Magyar Kormány, valamint többek között a Metro, a Hungexpo Zrt. biztosította.

Molnár Gábor ételleírások

Tavasz a farmon

Balzsamos naranccsal glaszírozott frikandórolád, marinált sertésláb ”szirmokkal” és véres hurkával, citromos morzsába forgatva, füstölt paprikával ízesített jus-vel.

Köretek

Hagymalekvárral töltött hagyma kupola mustáros almazselével.

Petrezselyemmel töltött csíkozott burgonyatorony fekete olívabogyó tatárral.

Csicseriborsó tésztából készült “virágláda” tönkölybúzával töltve béarni mártással és cukorborsó raguval.

Tavaszi fuvallat a parton (Gentle spring breeze on the shore)

Fekete tőkehal és norvég garnéla ördögszekér, gombába tekerve.

Köretek

Osztrigazselé ravioli fekete kagyló tatárral.

Spárga cannelloni sabayonnal, mezei virágokkal, mandula tallérral és friss fűszerekkel.

Grillezett osztriga tortácska jakab kagylóval, spenótos karalábéval.