Bochkor: Ki az a Mr. X?

Négy hónap után kiszabadulva a börtön fogságából Lagzi Lajcsi Bochkoréknak adott exkluzív rádiós interjút. A beszélgetés során sok mindenre fény derült, de Bochkorékat az izgatta igazán, ki az a Mr. X, aki rosszat akar Lajcsinak. Annyit tudtunk meg, hogy valami „nagyágyú”.

Az első két napban nem is aludtam, aludtam eleget az elmúlt négy hónapban” – mesélt viszonylagos könnyedséggel mindenki Lagzi Lajcsija  a szerda reggeli Önindítóban a szabadulását követő első napokról. Bochkorékat természetesen minden érdekelte, az eldugott római kori kőtábláktól a titkos benzintartályig.

A trombitaművész beszélt a börtönben töltött karácsonyról és újévről is. „Tiszteletet adtam és kaptam, énekeltek nekem karácsonykor és szilveszterkor 120-150 ember kiáltotta egyszerre, hogy Boldog újévet Lajcsi” – emlékezett vissza a bezárt időkre a mulatós műfaj királya. Lajcsi nyíltan és őszintén válaszolt mindenre, Bochkor egyik kérdése azonban nem kapott egyértelmű választ. A rádiós legenda ugyanis azt feszegette, ki állhat az ügy mögött, ki az, aki „alátesz” Lajcsinak. „Tudom, ki áll az ügy mögött” – mondja Galambos „Egy ismert ember, egy nagyágyú” – de ennél többet nem árul el. Amikor Fásy Ádám esetleges szerepéről is szó esett, Lajcsi így válaszolt „Ádit nagyon szeretem, de ez nem az ő kategóriája.” Aztán szó esett még családról, gyerekekről és arról is, hogy Lajcsi – mások okulására – az ügyéből akár Brüsszelnek is ír levelet. Bochkor persze még kötötte az ebet a karóhoz, hogy kiderüljön, ki lehet Lajcsi rosszakarója, aki ilyen helyzetbe hozta a mulattatóst. „Ez az ember nem megnevezhető” – zárta le az ügyet végül Lajcsi.