BKM: a hulladékgazdálkodási divízió ismét megküldte a rendezetlen díjtételekről szóló számláit az NHKV-nek

A Budapesti Közművek (BKM) keretein belül működő FKF Hulladékgazdálkodási Divízió ismét megküldte az eddig rendezetlen díjtételekről szóló számláit a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-nek (NHKV), hogy a fővárosi hulladékszállítás újraindulhasson – közölte a BKM csütörtökön az MTI-vel.

    A BKM közleménye szerint az elmúlt időszakban számos egyeztetés, levélváltás zajlott az NHKV-vel arra vonatkozóan, hogy a fővárosi hulladékgazdálkodást végző társaság hogyan tud hozzájutni maradéktalanul a fővárosiak által befizetett kukadíjakhoz.
    “Sajnos ezidáig ezek az egyeztetések sikertelenek voltak” – írták.
    A BKM úgy fogalmazott, “ismeri és megérti a munkavállalók súlyos gondjait, mindennapi nehézségeit a jelenlegi magyarországi magas inflációs és megélhetési válságban. Különösen súlyos gondot jelent az elmúlt napokban megérkezett első megemelt rezsiszámlák kifizetése” – tette hozzá.
    A kritikus helyzet miatt a hulladékszállítást végző munkatársak kedd reggel óta munkabeszüntetést tartanak – közölték.
    Azt írták, a Budapesti Közművek folyamatosan egyeztet az érintett munkavállalókkal, és annak érdekében, hogy az óráról órára súlyosbodó hulladékgazdálkodási helyzetet kezelni lehessen, és csütörtökön ismét eljuttatta az eddig rendezetlen díjtételekről szóló díjbekérő levelét és számláit a “kukaholdingnak”.
    Amennyiben a “kukaholding” a fővárosi lakosság és az intézmények által befizetett szemétszállítási díjakat végre maradéktalanul továbbadja a BKM-nek, akkor várhatóan a szolgáltatás rövid időn belül újraindítható lesz – olvasható a közleményben.

MTI