Birkózó vb a közmédiában

Az M1, az M2 és a Kossuth Rádió is közvetít a jövő heti budapesti Felnőtt Kötött-, Szabadfogású és Női Birkózó Világbajnokságról. A Papp László Sportarénában szeptember 16. és 22. között zajló vb-n, hét nap alatt több mint 120 ország legjobbjai 21 súlycsoportban mérik össze tudásukat.

A rendkívül színvonalasnak ítélt 2005-ös hazai rendezésű vb után, Budapest idén újra birkózó vb-nek ad otthont.  A héten dőlt el, hogy a magyar sikersportág (19 olimpiai-, 25 vb-, és 56 Eb-aranyérem) a NOB (Nemzetközi Olimpiai Bizottság) döntése értelmében mégis olimpiai sportág marad, és ott lesz a 2020-as nyári játékok programjában, így a mostani budapesti viadal színvonalában, és jelentőségében is fölülmúlhatja a 2005-öst.

A közmédia ennek megfelelően kiemelten foglalkozik a hazai rendezésű világeseménnyel: a napi sportműsorok mellett az M2 minden este 20.45 és 21.45 óra között jelentkezik a Papp László Sportarénából, az M1 pedig késő este napi összefoglalókat ad. A vb televíziós kommentátora Mohay Bence, a szakkommentátor pedig Bácsi Péter Európa-bajnok magyar birkózó lesz. A Kossuth Rádióban hétköznap 21.05 és 21.30 óra között, hétvégén pedig 20.35 és 21.00 óra között hallhatók közvetítések, tudósítások, riportok. Az esemény rádiós kommentátora Novotny Zoltán lesz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*