Bill Clinton szerint az alapítványa elleni támadások nem ártanak felesége kampányának

Nem ártanak Hillary Clinton demokrata elnökjelölt-aspiráns kampányának a Clinton Alapítvány elleni támadások – vélekedett egy, a CNN hírtelevízió által vasárnap közvetített interjúban Bill Clinton volt amerikai elnök.

    “Úgy gondolom, hogy ha valakit személyesen támadnak ilyen sok idővel a választás előtt, akkor félnek tőle és joggal” – nyilatkozott Clinton.
    Szavai szerint a Clinton Alapítványnak nyújtott adományokkal a közelmúltig senki sem foglalkozott, és azok csak “a politikai idény kezdete után” váltak témává. Az exelnök szerint azonban az ügy nem okoz majd gondot a nejének.
    “Sohasem láttam, hogy a támogatóim listáját tanulmányozta volna, nekem meg fogalmam sem volt arról, hogy kinek az üzletét vizsgálta a külügyminisztérium” – mondta.
    Bill Clinton a republikánus elnökjelölt-aspiránsok csoportját nagynak, de ugyanakkor “mély benyomást keltőnek” nevezte.
    “Sok bennük a fiatalság, sok az energia, elég jelentősen különböznek egymástól és nem ostobák” – fogalmazott Bill Clinton, aki ugyanakkor eltréfálkozott azon, hogy a konzervatív tábor aspiránsait “nem rendítik meg a bizonyítékok”, és jobban a hisznek a javak leszivárgásának gazdaságában, mint a közbefektetésekben.
    Clinton nem bocsátkozott találgatásokba arról, hogy ki fog végül hivatalos elnökjelöltként kiemelkedni a republikánus mezőnyből, csak annyit mondott, hogy a folyamat befolyásolói végül a “legmegválaszthatóbb” mellé állnak majd.
    “Még ha úgy gondolnám is, hogy tudom, ki fog nyerni, valószínűleg akkor sem mondanám el” – nyilatkozott derűsen Bill Clinton.

Forrás:MTI