Bertók: A közönség imádni fogja!

Bertók RóbertFaur Csaba (6-2-1, 2 KO/TKO) lesz Bozai Gyula (11-6-2, 8 KO/TKO) ellenfele a cirkálósúly magyar bajnoki címéért, miután Nagy Sándor (10-1-0, 10 KO/TKO) lánya megszületése miatt visszalépett a mérkőzéstől. Egymás ellen mutatkozik be a Ferobox Event bokszgáláján Török Ferenc és Kis Máté a Barba Negrában, ráadásul Baran Attila (14-8-0, 8 KO/TKO) és Baranyi Richárd (5-0-0, 4 KO/TKO) is szorítóba lép. Óriási csatákra van kilátás április 18-án, a Ferobox technikai igazgatója, Bertók Róbert szerint a közönség és a tévénézők sem fognak unatkozni.

 

Bertók elmondta, hogy bár Török Ferenc és Kis Máté is csak az első profi meccsére készül, az egyik legnagyobb csatát vívhatják a budapesti gálán. „Több bemutatkozónk lesz, köztük Török és Kis egymás ellen lép a ringbe. Török felnőtt magyar bajnok volt amatőrként. Kisnek nincs nagy amatőr múltja, de kick-boxban szép eredményeket ért el. Nagyszívű harcos, aki biztos, hogy kemény csatára fogja késztetni Törököt. Nem mindennapi élményben lesz részük: rögtön az első mérkőzésük tévés lesz. Ezzel nemcsak ők nyerhetnek sokat, hanem a nézők is, mert óriási csatára van kilátás. Ez a mérkőzés egyébként nem arról dönt, hogy kivel kötünk szerződést, hanem megnézzük a magyar feltörekvő mezőnyt.”

 

A másik nagy csata a cirkálósúly magyar bajnoki címmeccse lehet. Bertók bejelentette, hogy ki lesz Bozai Gyula ellenfele a kislánya megszülése miatt visszalépett Nagy Sándor helyett. „Faur Csaba lép ringbe Bozai ellen az ideiglenes magyar bajnoki címért és a győztesnek vagy Nagy Sándor ellen vagy a honi szövetség által kijelölt ellenféllel szemben kell bokszolnia a reguláris (teljes értékű) címért. A szentesi, döntetlennel véget ért összecsapásuk kétség kívül az év cirkálósúlyú meccse volt, úgyhogy ezzel a párosítással a közönség akarata is érvényesült, hiszen visszavágót követelt. Múltkor Csaba hazai pályáján találkoztak, ezúttal pedig Gyula lesz azon. Mindketten nagyon készülnek, meg akarják szerezni az ideiglenes magyar bajnoki címet.”

 

Persze ezen a két találkozón kívül is lesz bőven miből „csemegézni”. „Óriási meccsek lesznek – mondta Bertók. – Baran Attila és Baranyi találkozója is finom csemegének ígérkezik. Az eddig veretlen Törteli Balázs (5-0-0, 1 KO/TKO) is ringbe lép és Kovács Zoltán kockára teszi a Máté Ádám legyőzésével nyert bajnoki övet Fiko Oszkár ellen. Lesz egy női mérkőzés is, úgyhogy tényleg remek program állt össze. A közönség egyszerűen imádni fogja a ’magyar estet’, nem fog unatkozni. Ezúttal nem a nevek miatt lesz érdekes a gála, hanem a párosítások miatt.”

 

Szűk másfél hét van már csak hátra a gáláig, Bertók szerint eddig minden rendben halad az előkészületekkel. „Gyakorlatilag minden készen áll. Minden mérkőzés megvan, úgyhogy már csak a közönséget várjuk. A legtöbb szurkoló ezúttal is Bozai részéről várható, de Baranért és Baranyiért is sokan fognak szorítani. Újabb fantasztikus hangulatú gálára van kilátás.”

A gálát április 18-án, pénteken rendezik a budapesti Barba Negrában, a Sport Televízió élőben közvetíti az eseményt.