Berki készen áll!

Kösz, jól vagyok – válaszolja Berki Krisztián, amikor arról kérdezzük, hogy érzi magát a vb-felkészülés hajrájában. A jelenlegi legjobb magyar tornász hétfőn és kedden is kettőt edzett, mielőtt szerdán reggel elindult volna a magyar válogatottal Antwerpenbe, ahol a jövő héten elkezdődik a torna világbajnokság.

A londoni olimpia bajnoka új, 7.0 kiinduló pontszámú gyakorlatokkal készült, amelyek az utolsó edzéseken nagyon jól sikerültek.

„Nem változtattunk az edzéseken a vébé közelsége miatt, ugyanúgy zajlottak, mintha itthon maradnánk, mintha lenne még időnk. Ez mindig így van, igazság szerint már csak ott, a helyszínen szoktunk egy kicsit visszavenni a lendületből – árulta el a felkészülés néhány kulisszatitkát a Felix Promotion sportmenedzser-irodával együttműködő magyar lóspecialista. – Keményen dolgoztunk, de most, hogy már készen vannak a gyakorlatok, könnyebb csiszolni az apró hibákat – mentálisan és fizikailag is sokkal egyszerűbb, hiszen napról napra érzed a javulást.”

Berki elárulta, normál körülmények között körülbelül fél és egy év közötti idő kell ahhoz, hogy egy gyakorlat teljesen kész, tökéletesen kiforrott legyen.

„Mi most körülbelül fél évnél, de inkább négy hónapnál tartunk, viszont olyan jól haladunk a gyakorlattal a felkészülés utolsó fázisában, hogy nem idegeskedem. Ha ott vagyok a döntőben, úgyis látni fogom, látni fogjuk, hogy mire lesz szükség. Abban bízom, hogy amit az edzésen megcsináltam, arra képes leszek a versenyen is. Ha sikerül, elégedett leszek, hiszen mindkét gyakorlatom sokat ígérő…” – fogalmazott kissé titokzatosan Kovács István tanítványa.

Berki tudja, nem csupán ő erősített a gyakorlatán, hanem az ellenfelek is – mindenki próbál a lehető legjobb anyagerősségű produkcióval érkezni Antwerpenbe.

„Nehéz világbajnokság előtt állunk, itt lesznek a világ legjobb versenyzői, ha jól tudom, lovon száznyolcvan-kétszáz versenyző méreti meg magát. Ez amúgy engem feldob, mert annál jobb a verseny, minél több az ismeretlen ellenfél – mosolygott Berki, aki a legtöbb sportolóhoz hasonlóan nem különösebben örült, amikor az esélyekről kérdeztük: – Elsősorban saját magamat kell legyőznöm. Nyilván az ellenfeleim is erősek – elég csak a kínaiakat az ausztrálokat vagy a briteket említeni -, s lesznek köztük olyanok is, akikkel már rég találkoztam. De ha saját magamat legyőzöm, ha a gyakorlatomat jól bemutatom, én már elégedett leszek.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*