Béres Alexandra kutyaterápiával „gyógyult”

Béres Alexandra rettegett a kutyáktól. Ma már nem tudja elképzelni az életét négylábú barátja nélkül. A második babáját váró fitnessguru Lipcsei Bettával és Matuz Krisztiánnal látogatott el a REX Állatotthonba. Mindannyian letették a voksukat a felelős állattartás mellett és átadták a Minimax adományát, 200 kg szárazeledelt.

Fotó: Minimax

„Terápiás céllal vásároltam az első kutyusomat, ugyanis szó szerint rettegtem az ebektől. Tudtam, hogy ez így nem maradhat, így a kutyavásárlás mellett döntöttem. Ma már nem tudom elképzelni az életemet állatok nélkül. A kislányom lassan ötéves lesz, és már megtanulta tőlünk, hogy kell bánnia a háziállatával. Minden reggel, ahogy felébred, odabújik és megsimogatja Zoét, a boxerünket. Ez a rituálé kettőjük reggeli kis szertartása. Ezen kívül mindig figyel arra, hogy nem szomjas vagy éhes a kutyus, és szívesen részt vesz a közös sétáltatásban. A kislányom igazi barátként tekint a kutyánkra – meséli Béres Alexandra. „A természet és az állatok iránti tiszteletre és szeretetre a kicsik nagyon fogékonyak, ezért már gyerekkorukban példát kell mutatnunk nekik. Nagyon fontosnak tartom, hogy egy gyerekcsatorna a felelős állattartás és a környezettudatos nevelés mellé álljon, hiszen a kicsiket leginkább a meséken keresztül lehet elérni. A Minimax programjait és kezdeményezéseit, főleg a mai, felelős álltartásra felhívó rendezvényét példaértékűnek tartom” – mondja a fitnessguru.

Lipcsei Betta, aki 1 éves kisfiával, Krisztiánnal érkezett a mesecsatorna rendezvényére, szintén szívügyének tartja az állatok védelmét: „Maximálisan támogatom a Rex kutyaotthon elveit. Fontosnak tartom, hogy az állatvédelmet a megfelelő szintre emeljük Magyarországon és megtanítsuk a kicsiket és nagyokat egyaránt az Élet tiszteletére. Vidéki lány vagyok, így számomra teljesen természetes az állatok jelenléte a mindennapokban, nem emlékszem olyan időszakra az életemből, amikor ne lett volna kutyám, vagy macskám. Sőt a szüleim azon sem lepődtek meg, ha egy talált kisállattal állítottam haza. Rendre megmentettem az összes élőlényt, ami az utamba került” – nevetett a Sport TV műsorvezetője. „A kisfiam egyelőre még játékként, leginkább plüssfiguraként tekint az állatokra. Ő még abban a korban van, hogy menekül tőle minden kutya, macska. De biztos vagyok benne, hogy ő is szeretni és tisztelni fogja az állatokat, hiszen ezt a példát látja szüleitől, nagyszüleitől.”

A sztárokkal és a JMK Óvoda nagycsoportos ovisainak közreműködésével megrendezett játékos délelőttön nemcsak a gyerekek, de az örökbefogadásra váró kutyusok is különleges meglepetésben részesültek: Picicica és Macikutya, a Minimax figurái 200 kg szárazeledellel ajándékozták meg a Rex állatsziget négylábú lakóit.

Matuz Krisztián és négyéves kisfia, Kristóf is nagyon élvezte a szórakoztató programokat: „Kutyát simogattunk, kecskét etettünk, kis rókákat nézegettünk – a REX állatsziget igazi Kánaán a gyermekek számára. A szeretet és a ragaszkodás, amit egy kutyától kapunk, fantasztikus nevelő hatással bír a gyermekekre is. Pont ezért szeretjük a Minimax állatos meséit is, jelenlegi nagy kedvenc a Pound Puppies, mindig együtt izgulunk a kiskutyák újabb kalandjain” – mondta a Sport TV munkatársa.

A Minimax nemcsak a családbarát eseményein, de mesesorozataival is tanítja a kicsiket a felelős állattartásra és a környezet szeretetére. Júniusban a legjobb mesesorozatokkal készülnek, minden hétvégén másfél órán keresztül izgulhatnak a gyerekek a Léna Farmja, a Pound Puppies valamint az Állati küldetés legújabb kalandjain.