Bereczki újra zenés szerepben

Pár éve csak prózai szerepet vállal, de A Játékkészítő című szuper pop-musicalnek azonban nem tudott ellenállni. Bereczki Zoltán lelkesen készül a december végi bemutatóra, és nagyon örül, dalt is írhatott a musicalbe, valamint ismét Rakonczai Viktorral és Orbán Tamással készíthettek dalokat.

Két éve jött el a Budapesti Operettszínházból, azóta csak prózai szerepet vállal Bereczki Zoltán, aki tizennégy év zenés színházi múlt után döntött így. “A Rebecca című musical főszerepét játszottam utoljára és az Operett után úgy határoztam, hogy egy hosszabb szünetet tartok, búcsút intek a musical műfajának” – mesélte Bereczki, aki persze csak a zenés színháznak és nem a zenélésnek mondott akkor búcsút. “Saját zenekarommal sokat koncerteztünk az elmúlt időben és rengeteg fellépésre hívnak” – mondja a művész – “azonban a Centrál Színházban csak prózai művekben szerepelek”.

Bár sokáig határozottan elzárkózott a musical-szerepektől, A Játékkészítő felkérésére nem tudott nemet mondani. ”Amikor a producer, Illés Gabriella felkért és mesélt a darabról, nem sokat gondolkodtam,” – vallotta be Bereczki. ”Az pedig külön öröm, hogy újra a Rakonczai Viktor-Orbán Tamás szerzőpárossal dolgozhatok együtt, hisz’ az egyik legismertebb duettslágerünket , az Ajándékot is velük készítettük” – tette hozzá. Zoli most gőzerővel készül tehát A Játékkészítő bemutatójára, ahol Hüvelyk Matyi szerepébe bújik majd. “A szerep szerint én leszek a “szupersztár”, akiért mindenki odavan. Az emberek – főleg a nők – imádják, tetszik a karakter” – mesél nevetve szerepéről az énekes-színész.