Bemutatták a magyar HBO legújabb dokumentumfilmjét

Tegnap volt a díszbemutatója a Puskin Moziban a magyar HBO legújabb sajátgyártású dokumentumfilmjének, a Nagy Dénes által rendezett Sebnek. A bemutatón az alkotók mellett részt vett a sajtó és a dokumentumfilmes szakma is.

A magyar HBO 2009 óta gyárt dokumentumfilmeket, melyek közül számos alkotás több hazai díjat is megnyert: a Láthatatlan húrok 2010-ben, míg a Két világ közt 2011-ben nyerte el a Magyar Filmkritikusok Díját a Legjobb dokumentumfilm kategóriában.  De nemcsak itthon, a nemzetközi fesztiválon is bizonyított már magyar HBO-s dokumentumfilm: a 2013-as Szerelempatak a 25. Trieszti Filmfesztiválon két díjat is nyert, a legjobb dokumentumfilm díja mellett az Espansioni Nőegylet különdíját is megkapta.

Az HBO legújabb, 2015-ös hazai dokumentumfilmje a Nagy Dénes rendezésében készült Seb egy nagyon komoly témát boncolgat: a! film három középkorú nő életébe és gondolataiba vezet be. Mindhármukban a közös az, hogy sebeket hordoznak. Vágták vagy vágják magukat. Pengével, késsel vagy üvegszilánkkal. Sebeiket nem mutatják a külvilágnak, de legtöbbször még közeli hozzátartozóik sem tudnak róla. A Seb című film ezeknek a sebeknek az eredetét kutatja, és ennek révén arra próbál választ találni, hogy mi lehet az az eredő seb, ami mindannyiunkban ott van, ami mindannyiunk életében elnyomva bár, de fájdalmasan sajog.

A Seben az HBO ismét a Campfilm csapatával dolgozott együtt, akik a tavaly bemutatott Gerő Marcell által rendezett Káin gyermekeivel már bizonyították szakértelmüket és kreativitásukat az HBO és a nagyközönség számára: a dokumentumfilmet beválogatták a világ egyik legrangosabb A-kategóriás filmes mustrájára, a 62. San Sebastian Film Fesztiválra.

A Seb című dokumentumfilmet Nagy Dénes rendezte, producerei Gerő Marcell és László Sára voltak.

A Seb június 4-én debütál az HBO-n és az HBO GO-n.