Bemutatkozott Kiss Norbert új csapata és versenykamionja

Bemutatkozott a Hungaroringen szerdán Kiss Norbert kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző új, magyar csapata, a Révész Truck Racing Team, melynek 40-es rajtszámú versenykamionját is bemutatták a mogyoródi Forma-1-es pályán.

Fotó: Sződy Szabolcs

    A sajtótájékoztatón Szabó Tünde sportért felelős államtitkár azt mondta, az autó- és motorsport a 21. század egyik legnépszerűbb sportága, az állami sportigazgatásnak pedig szintén nagy öröm a Révész TRT megalakulása, amelyre nemcsak az ország keleti része, hanem egész Magyarország büszke lehet.
    “A sikerek idején általában csak a sportolót látjuk, de azt nem, hogy az eredmények mögött milyen csapatmunka, mennyire elhivatott szakemberek vannak” – fogalmazott Szabó Tünde.
    Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke kiemelte, hogy Kiss Norbertnek az elmúlt években nem volt versenyképes kamionja, most azonban a Révész TRT megalakulásával ez a probléma megoldódott.
    A szövetségnek az a feladata, hogy minél több olyan eseményt hozzon Magyarországra, amelyen a magyar versenyzők magyar csapat színeiben, hazai szurkolók előtt szerepelhetnek – tette hozzá az MNASZ elnöke.
    Kiss Norbert kiemelte, pályafutása szempontjából nagyon fontos lépésnek tartja, hogy újra magyar csapatnál versenyezhet. Jelezte, az elmúlt hónapokban sokat dolgoztak azért, hogy rajthoz állhassanak a kamion Európa-bajnokság idei szezonjában.
    “Tíz éve versenyzem már az Eb mezőnyében, volt alattam már néhány kamion, de őszintén mondom, hogy eddig ez a legjobb, amelyben valaha ültem” – mondta Kiss. Hozzátette, nagyon optimista a jövőt illetően.
    Révész Bálint, a Révész TRT tulajdonosa arról beszélt, hogy mindig nagy álma volt egy saját kamionos versenycsapat megalapítása, ebben pedig tökéletes partnerre talált Kiss Norbertben.
    A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a 40-es rajtszámot azért választották, mert a nyírségi Révész Cégcsoport hamarosan a 40. születésnapját ünnepeli. A csapat a tervek szerint jövőre már két versenykamionnal szerepel az Eb-n.
    A kamion Eb mostani idénye a koronavírus-járvány miatt nem indulhatott el, a módosított versenynaptárban nyolc helyett hat versenyhétvége szerepel. A szezon augusztus végén Csehországban kezdődik, a Hungaroringre pedig október 17-18-án, az úgynevezett Super Racing Festival keretében látogat el a mezőny.

Forrás:MTI