Belgiumban újabb 31 esetet azonosítottak, Hollandiában meghalt két fertőzött

Belgiumban újabb 31 megbetegedést azonosítottak, így kereken 200-ra emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma az országban – olvasható a belga közegészségügyi hivatal vasárnapi közleményében.

    16 esetet Flandriában, 7-et a vallón régióban, és 8 megbetegedést Brüsszelben diagnosztizáltak.
    A napokban több mint 1200 tesztet végeztek el a fertőzés gyanújával kezelt pácienseken.  
    A hivatal szerint a járvány “még mindig csak korlátozott mértékben” terjed Belgiumban. A pozitív esetek többsége külföldi útról visszatért személy.
    Hollandiában két újabb koronavírussal fertőzött személy halt meg, amivel háromra emelkedett a Covid-19 vírus halálos áldozatainak a száma – közölték vasárnap holland egészségügyi illetékesek.
    Mindkét halálos áldozat nyolcvan éven felüli férfi, akiket kórházban kezeltek, és korábban más betegségeik is voltak.
    A koronavírus-fertőzöttek száma vasárnapra 265-ra emelkedett az egy nappal korábbi 188-ról. Közülük 131-en a közelmúltban Olaszországban jártak, a koronavírus-járvány európai gócpontjában.
    A holland külügyminisztérium vasárnap felszólított mindenkit, hogy ne utazzon Észak-Olaszországba, amelyet vesztegzár alá helyezett az olasz kormány a koronavírus terjedésének feltartóztatására. Azt is tanácsolta az ott tartózkodó hollandoknak, hogy hagyják el az észak-olasz térséget.

Forrás:MTI