Bedák Zsolt kihívója győzelemért lép szorítóba

A Ferobox Event szombaton, Budapesten, az Omszki-tó mellett található Kalászi Sportcsarnokban rendezi évzáró bokszgáláját, melynek programjában két WBO Európa-bajnoki címmérkőzés is terítékre kerül.

Az M1 jóvoltából élőben képernyőre kerülő bombaerős esemény főmérkőzésén Bedák Zsolt (22-1-0) az orosz Ruszlan Bercsuk (10-4-0) ellen védi WBO Europe övét. A magyar klasszisnak nem lesz egyszerű dolga, hisz kihívója a legutóbbi ringbe lépése alkalmával, október legvégén fényesen bizonyította, hogy kispehelysúlyban komoly potenciál rejtőzik benne; pontozással, de igen magabiztosan verte az EBU ranglistán 5. helyen álló WBC „Baltic” bajnok azeri Rauf Aghayev-et (14-1-0).

„Ismerem Bedákot, megnéztem több mérkőzését a felkészülés alatt. Jó bokszolónak tartom, de szombaton bebizonyítom, hogy én jobb vagyok nála. Úgy láttam, kifejezetten harcias bokszoló, de én megállítom!” – tolmácsolta Ruszlan Bercsuk szavait menedzsere. „Az októberi küzdelmem nagyon jól sikerül, és most még jobb formában vagyok, győzni megyek Budapestre, hogy céljaim kézzelfogható távolságba kerüljenek!”

Bercsuk speciális helyzetben van, ugyanis ha legyőzi Bedák Zsoltot a Ferobox Event rendezvényén, akkor nem csak az Európa-bajnoki övet szerezné meg, hanem igen előkelő helyen találná magát a WBO (Boksz Világszervezet) kispehelysúly ranglistáján is. Onnan már csak egy kis lépés egy vb-címmérkőzés. Rácz Félix, a Ferobox Event társtulajdonosa is ezt emelte ki.

 „Bercsuk jó ellenfél, és biztos vagyok benne, hogy nem feltett kezekkel érkezik, hiszen nagyon nyitottak voltak a Bedák elleni címmérkőzésre” – fogalmazott Rácz. „Az orosz egy esetleges Zsolt elleni győzelemmel automatikusan a világranglista topjában találná magát, mi pedig szinte mindent kezdhetnénk elölről. Zsoltnak semmiképp nem szabad alábecsülnie, vagy lazán vennie Bercsukot, mert a világbajnoki címmérkőzéshez vezető út az oroszon keresztül vezet.”

A rendezvénnyel kapcsolatban a promóter elmondta, hogy egy igen erős programmal búcsúztatják a 2014-es versenyszezont. „Az esztendő egyik kiemelkedő rendezvényét hozzuk tető alá. Bedák Zsolt és Francesco Pianeta WBO címmérkőzései, illetve Szellő Imre újabb fellépése, valamint Kovács Attila küzdelme valamennyi hazai bokszrajongót érdekelhetnek. Örülök, hogy a SES Boxinggal való együttműködésünk gyümölcseként mi lehetünk a házigazdája a Pianeta-Bacurin WBO Europe nehézsúlyú összecsapásnak is, hisz Magyarországon még nem is volt ilyen rangos nehézsúlyú címmérkőzés.”

A gála felvezető programjában kötelek közé lép a hazai bokszsport két igen izgalmas egyénisége, a szorítót mindig „tűzbe borító” Bozai Gyula és Laki Róbert, illetve láthatjuk még a vállalkozás fiatal, feltörekvő reménységeit is. Az élő közvetítés 21:45-kor kezdődik a közszolgálati M1 csatornán.

Belépőjegyek 4500 forintos elővételi áron vásárolhatók a Székely Budo-Sport honlapján, a budopest.hu oldalon. A rendezvény napján, a Kalászi Sportcsarnok pénztárában, 5000 forintért váltható belépő.