Bedák: újabb fehérorosz

Egyre inkább körvonalazódik a Ferobox Event második nagyszabású profi ökölvívó gálájának a programja, melyet május 18-án, szombaton Kecskeméten rendeznek. Eldőlt, hogy Kelemen Balázs után Bedák Zsolt és Kovács ’Vipera’ Attila is külföldi ellenfelet kapott, így lesz miért szorítanunk a Messzi István Sportcsarnokban.

Bedák Zsolt

Bedák Zsolt

Kezdjük Bedák Zsolttal, aki márciusban tért vissza a profi ökölvívók világába egy fehérorosz sportoló elleni pontozásos győzelemmel. Meglepően szívós ellenfélre talált akkor a magyar bokszoló és valószínűleg ez nem lesz másképp most sem, ugyanis Andrei Staliarchuk személyében ismét egy fehérorosz öklöző ellen vív hatmenetes meccset.

A 27 éves Staliarchuk zöldfülűnek egyáltalán nem nevezhető, ugyanis 2004-ben vívta első profi mérkőzését és azóta összesen 25 mérkőzésen lépett szorítóba. Bár honfitársunk mutatójával nem vetekszik (Bedák Zsolt: 16 győzelem, 1 vereség), olcsón biztosan nem fogja adni a bőrét, a magyar fiúnak pedig ez egy tökéletes fok lesz ez a csúcsra való visszakapaszkodás lépcsőjén.

Kovács ’Vipera’ Attilának is hasonló céljai vannak, ő szintén hatmenetes meccsen, Zorán Didanovic ellen bizonyíthat a közönségnek. A szerb öklözőről sokat elmond, hogy már 41. mérkőzésére készül, így két rutinos róka összecsapására van kilátás, hiszen Vipera is túl van már 32 profi összecsapáson.

A magyar sportoló viszont ezek közül 28-at meg is nyert, míg Didanovicnak ez csak 16 alkalommal sikerült és reményeink szerint most sem fogja gyarapítani győzelmei számát. Egy biztos: izgalmas, kiegyensúlyozott mérkőzésre van kilátás.

Az már korábban eldőlt, hogy Kelemen Balázs a WBO nemzetközi bajnoki övéért száll harcba és a gálán bemutatkozik a kecskeméti illetőségű Baranyi Richárd, a Ferobox Event fiatal tehetsége is. A sporteseményre tehát május 18-án kerül sor Kecskeméten, a Sport 1 Televízió pedig 20:45-től élőben közvetíti a pofonokat.

Fotó: Hrotkó Bálint

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*