Bedák szerint minden állomás nagyon fontos

A Ferobox Event március 14-én, Cegléden rendezi idei első bokszgáláját, melynek programjában a kispehelysúlyú WBO Európa-bajnok Bedák Zsolt (23-1) is kötelek közé lép.

 

A budapesti versenyző ez alkalommal egy 8 menetes párharcban vesz részt, a nicaraguai Arnoldo Solano (14-4) ellen. Bedák azt mondja, hogy pályafutásának mostani szakaszában nem hibázhat.

„Ez egy állomás a világbajnoki címmérkőzéshez vezető úton, de most már minden állomás rendkívül fontos, és ennek megfelelően készülök” – fogalmazott Bedák. „Egy esetleges vereséggel mindent elbukhatok, ezért ugyanúgy teljes intenzitással tréningeztem január eleje óta, mintha címmérkőzésre készülnék. Edzőm és jóbarátom, Erdei Zsolt szerint is remek formában várom a ceglédi összecsapást.”

A tengerentúlról érkező rivális jó emlékeket ébreszt a magyar ökölvívóban, hiszen profi pályafutása során küldött pár nicaraguai ellenféllel.

„Még 2008-ban csaptam össze egy nicaraguaival, Bismarck Alfaróval, s akkor kiütéssel nyertem a negyedik menetben. Balhoroggal. Ezt követően ragadt rám a Mr. Balhorog becenév” – emlékezett vissza a kispehelysúlyú kedvenc. „Arnoldo Solano fordított alapállású srác, jó benyomást tett rám a felvételek alapján, így kiváló küzdelemre számítok. Ígérem a szurkolóknak, hogy mindent kiadok magamból a ceglédi szorítóban.”

Bedák Zsoltot tavaly az „év profi ökölvívójának” választotta meg a MÖSZ Hivatásos Tagozata. „Megtisztelő ez a kitüntetés, amit 2015-ben szeretnék megvédeni. Már csak ezért sem ülhetek a babérjaimon, ezért sem adhatok esélyt Solanónak egy lazább felkészüléssel!”

A ceglédi Gál József Sportcsarnokban megrendezése kerülő eseményre a belépőjegyeket a helyszínen, valamint a http://www.budopest.hu oldalon lehet megvásárolni. A Pest megyei városban ringbe lép még a feltörekvő félnehézsúlyú Baranyi Richárd (9-0), a pehelysúlyú Laki Róbert (7-0) és a nehézsúlyú Bogdán „Golyó” Zsolt (8-0) is. A főmérkőzésen a helyiek kedvence, Szellő Imre (4-0) meccsel a grúz Shalva Jomardashvili ellen.

 

A Duna Tv 21:25-től élőben közvetíti a mérkőzéseket.