Bedák pár éve még nem is álmodott erről

Már több, mint két hete annak, hogy Bedák Zsolt (20-1-0, 8 KO/TKO) megszerezte a WBO Európa-bajnoki címét a grúz George Gachechiladze (13-10-1, 6 KO/TKO) ellen a Ferobox Event kecskeméti gáláján, de még mindig emlékszik minden pillanatára, hiszen profi pályafutása legnagyobb sikerét ismételte meg, amikor óriási meccsen a tízedik menetben technikai KO-val nyert.

A 30 éves ökölvívó egyszer már átélte ezt az élményt, még 2009-ben szerezte meg először az Eb övet. „Nagyon jó érzés ismét Európa-bajnoknak lenni. Pár éve még nem is álmodtam róla, hogy újra lesz erre lehetőségem” – árulta el Bedák.
A két bokszoló óriási meccset vívott egymással a telt házas Messzi István Sportcsarnokban helyet foglaló szurkolók legnagyobb örömére. „Végig éreztem, hogy kezemben van a meccs, bár nagyon jól tartotta magát a grúz. Látszott, hogy felkészült belőlem rendesen. Ezzel kicsit meg is lepett. Az első négy menetben többször is tisztán eltaláltam, de talpon maradt.” Bedák elismerte, hogy kisebb holtpont következett ezután, bár koránt sem akkora, mint az kívülről látszott. „Picit rápihentem a végére. A tévéből visszanézve úgy tűnt, mintha elfáradtam volna, pedig nem erről volt szó. De tanultam belőle, legközelebb ilyenkor többet kell mozognom, hogy ne tűnjön úgy, mintha elhagytam volna magam. A végén aztán kijött, hogy jobb vagyok kondiban, gyorsabb is voltam nála, úgyhogy sikerült kiütnöm.”
Természetesen a megszerzett címre nagyon büszke, de nem csak ő: az első napokban rokonok, barátok és ismerősök jártak hozzá, hogy felpróbálják és pózolhassanak az övvel. Nyilván hasonló élményekről számolhatna be Erdei Zsolt (34-1-0, 18 KO/TKO) is, aki szintén Eb-címet nyert a kecskeméti éjszakában.  „Madárral készültem, rengeteget segített, örülök, hogy egyszerre lehettünk Európa-bajnokok. Végignéztem a meccsét, szurkoltam neki. Leiskolázta ellenfelét, megmutatta, mi is az a boksz.”
Közben az is kiderült, hogy győzelmének köszönhetően Bedák már a hatodik helyen szerepel a WBO legfrissebb világranglistáján, úgyhogy szép lassan kihívó státuszba kerülhet a világbajnoki címet illetően. „Én úgy érzem, hogy azért addig még pár címvédő meccset kellene bokszolnom. Rácz Félix tudja igazán, hogy mikor állok készen a kihívásra és mikor érdemes egyáltalán. Rábízom magam, hiszen eddig csak jó döntéseket hozott.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*