Bécs, Mozart-ház

Nyílt nappal emlékezik meg a nagy zeneszerző születésnapjáról a bécsi Mozart-ház (Mozarthaus Vienna) 2014. január 26-án. Mozart egyetlen fennmaradt bécsi lakását valamint a munkásságát és a korát bemutató kiállítást is ingyen lehet megnézni.

A Domgasse 5-ben található Mozart egyetlen fennmaradt bécsi lakása, ahol 1784 és 1787 között élt és alkotott. A négy szobából, két kabinetszobából és egy konyhából álló lakhely, a Mozarthaus Vienna ma már múzeumként funkcionál, ahol nemcsak azt tudhatják meg az érdeklődők, milyen körülmények között lakott a nagy zeneszerző, de bepillantást nyerhetnek a munkásságába és abba a korba is, amelyben élt és alkotott.

2014. január 26-án, Mozart születésnapja alkalmából, nyílt napra várják az érdeklődőket a Mozarthaus Viennába, ahol ezen a napon ingyen lehet megnézni a három szintet elfoglaló, a zeneszerzőt és korát bemutató kiállítást. Akinek kedve van, csatlakozhat a kétóránként induló tárlatvezetések valamelyikéhez, vagy egyénileg, audioguide segítségével is felfedezheti Mozart egykori lakását.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*