Bécs, Jégálom

19. alkalommal állítják fel a világ egyik legnagyobb mobil műjégpályáját a Bécsi Városháza előtt. Előmelegített korcsolyacipők, mesés fények, egy romantikus hütte és regionális finomságok teszik teljessé az élményt.

Hamarosan ismét lehet korcsolyázni a Bécsi Városháza előtt, ugyanis 2014. január 23-án nyitja meg kapuit a Bécsi Jégálom (Wiener Eistraum), a Rathausplatzon felállított műkorcsolyapálya, amely tavaly csaknem 600 ezer látogatót vonzott.

Az évről-évre folyamatosan bővülő és megújuló jégvilág idén 7.000 négyzetméternyi jégfelülettel és egy 750 méter hosszú jégösvénnyel várja a korcsolyázás szerelmeseit. A kezdők egy külön kis pályán ismerkedhetnek a csúszkálás érzésével, amely hétköznap esténként nagy curling-csaták helyszínévé avanzsál.

A kölcsönzőben 1.200 pár előmelegített korcsolya – a 23-astól az 52-es méretig – áll a látogatók rendelkezésére, a legkisebbek pedig kétélű jégkorcsolyát csatolhatnak fel. Nekik az ingyen kacsához ingyen fejvédő is jár, ha pedig elbizonytalanodnának a jégen, jól megmarkolhatnak egy-egy pingvint.

Aki elfáradt, egy romantikus hüttében gyűjthet új erőt, vagy a hét gasztronómia sátor valamelyikénél tankolhat energiát. A kínálat a bio forralt bortól és puncstól, a forró tejes italokon, császármorzsán és a sült kolbászon át a rablóhúsig, illetve a látogatók szeme előtt, nyílt tűzön elkészített lazacig terjed. A mandulakunyhóban pedig hatvanféle édes és fűszeres mandula-variácó között lehet válogatni.

A Bécsi Jégálom 2014. március 9-ig várja a látogatókat. A nyitóestén a belépés ingyenes.

Részletek és curlingpálya-foglalás: www.wienereistraum.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*