Bebe fegyverekkel kapcsolódik ki

Maroklőfegyverek, céltáblák, és a puskapor illata magát a nyugalmat jelentik Bebe számára. Az énekes gyerekkora óta imádja a lövészetet: annak idején rendőrnek készült, nagypapája pedig vezérkari főnök volt.

Kevesen tudják, hogy Abebe Dániel, alias Bebe számára régi szenvedély a lövészet, és imádja a fegyvereket is. Amikor a próbák, koncertek és más zenei teendők mellett van egy kis ideje, kimegy a lőtérre, és órákon át kedvenc hobbijának hódol.

“Rendszeresen járok ki a Budakeszi Lőtérre, főleg a maroklőfegyvereket szeretem, de nagy kedvencem a régi nagy AK-47-es gépkarabély és próbáltam már sörétest és mesterlövész puskát is. Kizárólag céltáblára vagy agyagkorongra lövök. Nem indultam még soha versenyeken, nem tartom magam olyan jó lövőnek, bár azt mondják az instruktorok, hogy van hozzá tehetségem, inkább a kitartás hiányzik. Akkor szeretek lőni, ha le akarom vezetni a feszültséget, le akarok lazulni, kikapcsolni” – mondta Bebe.

A januártól Bebe and the Change néven új zenekarral koncertező énekes gyerekkora óta érdeklődik a fegyverek iránt.

“Nagyapai ágon van kötődésem a hadsereghez és a fegyverekhez, ő vezérkari főnök volt annak idején az etióp hadseregnél. Tinédzserként rendőr akartam lenni, jelentkeztem a Rendőrtiszti Főiskolára is, de aztán más felé vitt az életem, maradt a zene a fő csapásvonal. A rendőrségben maga a rend vonzott. A feleségemmel mindketten rendmániásak vagyunk, a rend mindenkinek csak javára történő változást hozhat az életébe” – tette hozzá Bebe.