Be nem jelentett demonstráció a fővárosban!

Be nem jelentett politikai demonstráció miatt a közösségi közlekedés több járata is módosítva közlekedik a fővárosban, az Astoria csomópontot a demonstrálók “elfoglalták” – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedd délután az MTI-vel. Az MTI tudósítója a helyszínről azt jelentette: a Haza Nem Eladó Mozgalom több száz szimpatizánsa leült az úttestre. A BKK a Facebook-oldalán nem sokkal 17 óra előtt tudatta azt is, hogy az Erzsébet hidat lezárták a forgalom elől, a fővároson átutazóknak az M0-s autóutat ajánlják.

A megmozdulás egyik szervezője honlapján azt közölte, nem jutottak be Áder János köztársasági elnökhöz a Haza Nem Eladó Mozgalom és a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének vezetői, ezért ülődemonstrációjukkal fizikailag megakadályozzák a kereszteződés autós forgalmát, s terveik szerint este 8 óráig biztosan folytatják akciójukat.
Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának beszámolója szerint a Haza Nem Eladó Mozgalom több száz szimpatizánsa leült az úttestre. A demonstrálóknál “kártérítést a becsapott hiteleseknek” és “a devizahitelesek nem akarnak adóforintot” feliratú transzparensek vannak.
A rendőrök a helyszínen vannak, de nem avatkoznak be. A mentőket a tüntetők átengedik – tapasztalta az MTI tudósítója.
Kásler Árpád, a Haza Nem Eladó Mozgalom vezetője, a megmozdulás egyik szervezője a helyszínen az MTI-nek azt mondta: érdemi párbeszédet akarnak a devizahitelesek ügyéről a kormányzat és a civilek között, szerintük a bankok érdekeit képviselő “álcivilekkel” folytatott a kabinet párbeszédet eddig. Kilátásba helyezte, hogy ha nem történik előrelépés, más városokban is lezárnak forgalmas csomópontokat.
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedd délután az MTI-vel azt közölte: az Astoria csomópontot a demonstrálók “elfoglalták”, s a be nem jelentett politikai demonstráció miatt a közösségi közlekedés több járata is módosítva közlekedik a fővárosban. A BKK a Facebook-oldalán nem sokkal 17 óra előtt tudatta azt is, hogy az Erzsébet hidat lezárták a forgalom elől, a fővároson átutazóknak az M0-s autóutat ajánlják.
A rendőrség ugyancsak közleményben tudatta, hogy rendezvény megtartása miatt a belváros több pontját időszakosan lezárják. Tilos behajtani az Erzsébet tér felől a Múzeum körútra az Astoria irányába, a Döbrentei tértől az Erzsébet hídra Pest felé, a Kálvin térre az Astoria irányába, valamint a Blaha Lujza térről az Astoria irányába.
A lezárás nem terjed ki a gyalogosforgalomra, a közlekedőket az érintett pontokon rendőrök segítik.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri, hogy az érintett útvonalat a közlekedők lehetőség szerint kerüljék el.

    A 7-es, a 7A, a 7E és a 107E jelzésű buszok a Blaha Lujza tér – Corvin-negyed – Üllői út – Kálvin tér – Szabadság híd – Móricz Zsigmond körtér útvonalon járnak mindkét irányban. Az Urániát, az Astoriát, a Ferenciek terét, a Rudas fürdőt nem érintik.     A 178-as és a 216-os autóbuszok nem közlekednek.     A 9-es autóbuszok a nagykörúton át, terelve járnak, nem érintik a Nyugati pályaudvar és a Harminckettesek tere közötti megállókat.     A 47-es és 49-es villamosok jelenleg a Clark Ádám térhez viszik az utasokat, nem érintik a Fővám tér, a Kálvin tér, az Astoria és a Deák Ferenc tér megállót.     A 8-as és 112-es autóbuszok a budai végállomásoktól csak a BAH-csomópontig járnak.     Az 5-ös buszok kettéosztva, Pasarét és a Széll Kálmán tér között, illetve Rákospalota és a Blaha Lujza tér között járnak.     A 105-ös autóbuszok megosztva közlekednek az Apor Vilmos tér és a Széll Kálmán tér között, valamint a Bajcsy-Zsilinszky út és a Gyöngyösi utca között.     Nosztalgiavillamosok mostantól nem közlekednek.     A rendőrség ugyancsak közleményben tudatta, hogy rendezvény megtartása miatt a belváros több pontját időszakosan lezárják. Tilos behajtani az Erzsébet tér felől a Múzeum körútra az Astoria irányába, a Döbrentei tértől az Erzsébet hídra Pest felé, a Kálvin térre az Astoria irányába, valamint a Blaha Lujza térről az Astoria irányába.     A lezárás nem terjed ki a gyalogosforgalomra, a közlekedőket az érintett pontokon rendőrök segítik.     A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri, hogy az érintett útvonalat a közlekedők lehetőség szerint kerüljék el.

Forrás:BKK/MTI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*