BDO Global: az összesített díjbevétel mintegy 9 milliárd dollárt ér el

A BDO, a világ egyik vezető könyvvizsgáló és tanácsadó cége tagvállalatainak összesített díjbevétele elérte a 8,99 milliárd amerikai dollárt (7,56 milliárd eurót) a 2018. szeptember 30-án zárult pénzügyi évben, ez dollárban számítva 10,7 százalékos bővülést jelent az előző pénzügyi évhez képest – közölte a BDO az MTI-vel.

    A BDO tagvállalatai a pénzügyi év során a világ 162 országában 6 százalékkal bővítették irodáik számát, amely mára megközelítette az 1600-at. Ezekben az irodákban az elmúlt évben lezajlott több mint 8 százalékos létszámbővülés nyomán már összesen 80 100 alkalmazottat foglalkoztatnak.
A közlemény idézi Gerendy Zoltánt, a BDO Magyarország vezető partnerét, aki jelezte: a BDO az elmúlt tíz év leggyorsabban fejlődő globális tanácsadó cége, ezt a pozícióját az idei eredményei csak tovább erősítették. Gerendy Zoltán rámutatott: a BDO Magyarország várhatóan ugyancsak sikeres évet zár, bár a magyar cég pénzügyi éve a naptári évvel együtt december végéig tart, 2018-ra az előzetes adatok alapján mintegy 10 százalékos díjbevétel-növekedéssel lehet számolni.
A BDO Magyarország konszolidált árbevétele 2017-ben 2,85 milliárd forint volt, idén az árbevétel a várakozások szerint megközelíti a 3,2 milliárd forintot – fűzte hozzá.
A BDO Global a pénzügyi év során minden régióban számottevő növekedést mutatott fel, árbevétele ezek közül a legnagyobb mértékben az Európát, a Közel-Keletet és Afrikát magában foglaló EMEA-régióban nőtt (itt 17 százalékot ért el a bővülés), az amerikai kontinensen ( plusz 7,8 százalék), illetve Ázsia csendes-óceáni térségében emelkedett, 6,6 százalékkal.

Forrás:MTI