Bátorságpróba lesz!

Szinte szemvillanásnyi ideig tartott, mégis maradandó élményeket hozott.

A Bábolna környékén zajló második országos bajnoki futam, a Fehérép-kupa első, bemelegítő napján egy 4.03 kilométeres szakaszt jelöltek ki a rendezők. Ahhoz kevés, hogy nagy különbségek alakuljanak ki rajta, ahhoz viszont éppen elég, hogy a párosok felmérjék a terepet, vagyis hogy némi fogalmuk legyen arról, mi vár rájuk szombaton és vasárnap.
Az Opel Dakar Team kettőse, Szalay Balázs és Bunkoczi László a nyolcadik helyről, de mindössze 13 másodperc hátrányból (ami ebben a sportágban szinte semmi) várja a folytatást – a szuperspeciálist a lengyel Marcin Lukaszewski nyerte meg.

„Jóformán egyenes szakaszon jelölték ki a szuperspeciálist, viszont bőven kellett kerülgetni a sártócsákat, sárkupacokat. Most úgy érzem, az előttünk álló két napban afelé billen majd a mérleg nyelve, aki a legjobban be meri vállalni a dagonyázást, aki a legbátrabban hajt át a tócsákon és sáros részeken anélkül, hogy tudná, mi van a víz, a sár alatt. Már a négy kilométeres pályán is kialakult egy-két rizikósabb helyzet emiatt, kíváncsi vagyok, mi lesz a hosszabb szakaszokon – bizonyos szempontból bátorságpróba lesz. Az egy kicsit meglepett, hogy milyen gyors volt a lengyel fiú a nyitó szakaszon, de egyáltalán nem tántorít el: elszánt és határozott vagyok, szeretnénk odacsapni” – mondta Szalay Balázs.
A mezőny szombaton és vasárnap is 5-5 szelektív szakaszt teljesít Bábolna környékén.

 
FEHÉRÉP-KUPA, AZ OB 2. FUTAMA, BÁBOLNA
Szuperspeciális: 1. Marcin Lukaszewski, Magdalena Duhanik-Person (lengyel, BMW) 1:52, 2. Zapletal, Momot (cseh, Hummer) 4 másodperc hátrány, 3. Bialkowski, Kolodziej (lengyel, Hummer) 4 mp h., …8. Szalay, Bunkoczi (Opel Dakar Team, Opel Mokka) 13 mp h.