Baranyi és Baran nem babonás

A FeroboxEvent egyik fiatal tehetsége, Baranyi Richárd és Baran Attila, sem babonás, jó formában érzik magukat, így győzelemre készülnek szeptember 13-án, pénteken a promótercég következő boksz gáláján, a budapesti Barba Negrában.

Szenzációs péntek 13-a vár ránk, az ökölvívás szerelmeseire, hiszen a budapesti Barba Negrában Nagy Sándor és Kovács ‘Vipera’ Attila is magyar bajnoki címmeccsen bokszol, de szorítóba lép két ifjú tehetség Baranyi Richárd és Baran Attila, a frissen igazolt Bozai Gyula és természetesen a csapat kispehelysúlyú kiválósága, Bedák Zsolt is megmutatja, hogy mennyire (nem) babonás a Sport Televízió által élőben közvetített, a szervezők által Magyar Estre keresztelt gálán. A fellépő bokszolók szinte kivétel nélkül a magyar ranglista első három helyén szerepelnek súlycsoportjukban.

A csapat két fiataljával, Baranyival és Barannal beszélgettünk arról, hogyan készülnek következő megmérettetésükre. „Még koránt sem vagyok rutinos a mezőnyben, de a nem is olyan régi amatőr korszakomból a meccsrutinom azért megvan” – kezdte Baranyi, aki mindössze harmadik profi mérkőzésére készül, ráadásul eddig mindegyiket idő előtt befejezte. „Azért ez a világ más, itt egy-egy pofon dönthet, ahogy az első meccsemen is, ahol nem egy szándékos ütéssel nyertem. Fejben azért már érzem a fejlődést ennyi idő alatt is, egyre nyugodtabb tudok maradni, nem kapkodok annyit és nem mozgok feleslegesen. Ezt muszáj megtanulnom, mert később majd a 8-10 menetet az én testsúlyommal csak így lehet kibírni.”

Baran, bár fiatalabb két évvel, már 2011-ben profinak állt, így 19 meccs van a háta mögött. „Magabiztos vagyok, úgy érzem, jól haladunk. Most már 3 hete itthon készülök az edzőmmel, Balázs Tibivel. Sokat futok és már a kesztyűzéseket is elkezdtem. Ellenfelemről, Pintye Szabiról annyit tudok, hogy nagyon jó amatőr volt. Kiütésre fogok törekedni, mert nálam az jelenti a tiszta győzelmet, ha nem a bírók döntik el a dolgot. Persze, akkor sem leszek csalódott, ha végig megy a négy menet és utána emelik magasba a kezem, mert a cél a győzelem.”

Baran emellett a közönségben is bízik, hiszen budapesti lakosként nagy szurkolótáborra számít. „Már több barátom is mondta, hogy eljön. Legtöbbször vidéken bokszoltam eddig, ezért sokan nem tudtak megnézni, de ezúttal itthon láthatnak! Egyébként ez külön motivál engem is, nem szeretnék nekik csalódást okozni.”

„A kecskeméti gála után csak két hetet pihentem, a harmadikon elkezdtem a laza edzéseket, a negyediket pedig már keményen végignyomtam” – vette át a szót Baranyi. „Egy kicsit átalakítottam a testemet, most pedig már a gyorsításnál tartunk. A technikai részt is gyakoroljuk még, de már nem a súlyos, döntő ütéseket, hanem a pontos, dinamikus találatokra próbálok ráállni.”

Emellett természetesen a gitározásra is maradt ideje a kecskeméti bokszolónak, hiszen mint mondta, olyan ez neki, mint másnak a csoki, nagyon ritka, hogy kihagy egy napot kedvenc hobbijából.

Mindkét ökölvívót megkérdeztük a misztikus dátumról, hiszen péntek 13-án lesz a gála, de különösképpen egyiküket sem foglalkoztatja. „Nem vagyok babonás, én csak az univerzum erőiben hiszek” – vágta rá Baranyi. „Kiskoromban egyébként a 13-as volt a kedvenc számom, most már inkább a 9-es. Viszont a Péntek 13 filmeket nagyon szeretem, mindet megnéztem.”

„Én sem hiszek ebben” – tette hozzá Baran. „Nem jelent számomra ez a dátum igazából semmit, ugyanúgy szeretnék nyerni, mint bármelyik másik napon. Bízom benne, hogy sikerülni is fog.”

Ebben mi is bízunk. Aki kíváncsi a két srácra, az szeptember 13-án látogasson el a budai Barba Negrába vagy kapcsoljon a Sport Televízióra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*