Baran és Baranyi is felkészült

A Ferobox Event jövő pénteki bokszgálájának egyik legjobban várt mérkőzése a két ifjú tehetség, Baran Attila (14-8-0, 8 KO/TKO) és Baranyi Richárd (5-0-0, 4 KO/TKO) összecsapása, ami egyben magyar bajnoki selejtező is. A két félnehézsúlyú gőzerővel készül a jövő pénteki mérkőzésére, hiszen győzelmük esetén karnyújtásnyira kerülhetnek a magyar bajnoki övtől.

 

„Készen állok – kezdte Baranyi.- Háromszor edzek naponta, így egyre jobb a kondim. Egyre erősebb és gyorsabb vagyok. Az időzítés is jó lesz, úgy érzem. Profiként eddig ez lesz a legkeményebb meccsem. Fejben próbálom magam összeszedni. Hosszú ideje nyolc meneteket kesztyűzök edzéseken, úgyhogy nem lesz gond a kondival. ”

 

„Nagyon készülök a meccsre, remek edzőpartnerekkel – vette át a szót Baran. – Voltunk a Vasasban például, ahol Bacskai Balázzsal kesztyűztem, most pedig épp megyek Bozai Gyulához. A maradék időt is rendesen meghúzom. Dolgozni például már egy hónapja nem járok, mert ugye én éjszakás voltam és az felborította volna az edzéstervet. A maradék egy hetet is szeretném rendesen meghúzni, mert borzasztóan fontos számomra ez a mérkőzés. Sokkal jobb formában érzem magam, mint az elmúlt meccseim előtt. Magabiztos vagyok, önbizalommal telve, úgyhogy már nagyon várom, hogy megmérkőzhessünk.”

 

Kettejük közül a budapesti Baran a tapasztaltabb, hiszen már huszonkét meccse van, szemben a kecskeméti Baranyi öt profi fellépésével. „Ricsi még nem találkozott olyan bokszolóval, aki visszaütött volna neki. Emiatt nem lehet pontosan látni, hogy mennyit tud. Ráadásul nem volt még négymenetesnél hosszabb meccse, míg nekem jó néhány. Ez majd az én javamra dönthet, meg persze az is, hogy felkészültem és mindent beleadok. Szerintem sok lábmunkával és az egyeneseivel próbál majd meg távol tartani magától, én pedig üldözöm. Persze, ha mégis odaállna verekedni, az nekem nagyon jó lenne és meg is próbálom erre kényszeríteni, ez lesz a fő célom.”

 

Persze Baranyinak is megvan a saját terve, hiszen finoman szólva sem babra megy majd a játék. „A tét nagy, emiatt a versenyláz is biztosan nagyobb lesz. Remélem, sikerül átlépnem ezt a lépcsőfokot, hogy haladhassak tovább a megkezdett úton. Csodálatos lenne év végén a magyar bajnoki címért bokszolni!”

 

A budapesti gálán nem lesz hiány izgalmakban, hiszen a Ferobox két másik két bokszolója, Bozai Gyula és Faur Csaba is megküzd egymással a cirkálósúly magyar bajnoki címéért. Kötelek közé lép még az újdonsült nagypehelysúlyú magyar bajnok Kovács Zoltán (10-4-0, 3 KO/TKO), aki először teszi kockára címét Fikó Oszkár ellen (7-5-0, 5 KO/TKO), illetve az eseményen a Ferobox csapatból Nagy „Lütyő” Imre (8-4-0, 4 KO/TKO), Laki Róbert (3-0-0) és Törteli Balázs (5-0-0, 1 KO/TKO) is megmutatja magát a közönségnek.

A gálát április 18-án este rendezik a Barba Negrában.