Bankjegycsere helyett forinterősítésre lenne szükség!

A Magyar Nemzeti Bank 2018-ig fokozatosan lecseréli a forgalomban lévő bankjegyeket. A magyar embereknek azonban nem drága bankjegycserére lenne szüksége, hanem a forint azonnali erősítésére!

A mai bejelentéssel Matolcsy György két dolgot tett világossá. Az egyik, hogy a Fidesz-kormány egyáltalán nem akarja bevezetni az eurót, jobb nekik a családok életét havi tízezrekkel nehezítő, gyenge forint.

A másik, hogy neki minden közpénzt megér, hogy gyönyörködhessen saját aláírásában. Ez a mérhetetlen hiúság vezetett az elmúlt hetek közpénzszórásához is: Matolcsynak megéri 200 milliárd forintból támogatni a matolcsyzmus oktatását.

Orbán Viktor jobbkeze láthatóan nem érti, hogy a közel húszmilliárd forintba kerülő készpénzcsere éppúgy felesleges pénzszórás, mint a tiszaroffi luxuskastély vagy a belvárosi Eiffel-palota megvásárlása. Matolcsy György mai bejelentése is azt mutatja, hogy alkalmatlan a nemzet bankjának vezetésére, ezért mi egy aláírást várunk tőle: a felmondólevelének aláírását- írta szerkesztőségünknek megküldött közleményében Burány Sándor,  a Költségvetési bizottság elnöke.