Balog Lajos a Trenkwalder új rehabilitációs üzletágának élén

foldesA Trenkwalder Személyzeti Szolgáltató Kft. új rehabilitációs üzletágat indított, melynek vezetésével a terület elismert szakértőjét, Balog Lajost bízta meg. Az üzletág elsődleges feladata a megváltozott munkaképességűek elhelyezkedésének szakszerű támogatása, valamint munkáltatók számára kínált magas szintű rehabilitációs szakmai tanácsadás, kiemelt fókusszal a rehabilitációs hozzájárulás optimalizálására. A Trenkwalder emellett közvetítési üzletágában is nagyobb hangsúlyt helyez a foglalkoztatási rehabilitációra: célja, hogy az ország minden területén lehetőségeket tudjon kínálni a megváltozott munkaképességű jelölteknek.

 

Balog Lajos korábban a Kelly Services rehabilitációs üzletágát vezette, azt megelőzően 2008 és 2011 között a Közép-Magyarországi Regionális Munkaügyi Központ rehabilitációs főreferense volt, miközben 2008 és 2010 között a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal fogalkotatási szakértőjeként is tevékenykedett. Diplomájának megszerzését követően három éven keresztül az üllői Civil Szolgáltató Kht. rehabilitációs munkatársa volt.

 

A szakember 2005-ben diplomázott klinikai szociális munkásként a Debreceni Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán, 2011 óta a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karán vesz részt másoddiplomás képzésen (komplex rehabilitáció – Msc).

 

A rendszeres publikációt is folytató Balog Lajos eddigi pályafutása során több munkacsoportban is részt vett, így 2010 októbere és decembere között a Szociális és Munkaügyi Minisztériumban a megváltozott munkaképességű ügyfelek részére fejlesztendő szolgáltatások kialakításában és működtetésében vállalt szerepet. 2013 júniusa és 2014 márciusa között a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Kht. országos szakmai és módszertani központjának kialakításában működött közre.