Balesetmegelőzési programok a Motor Fesztiválon

A Budapesti Rendőr-főkapitányság évek óta színes programokkal és előadásokkal várja a motorosokat és motorozni vágyókat a Hungexpon.

A „Budapest Motor Fesztivál Magyarország” a motorozás szezonnyitó eseménye, egy olyan átfogó motoros tematikájú rendezvény, ahol évek óta, immár tradicionálisan képviselteti magát a Budapesti Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési és Közlekedési Osztálya is.

A rendezvényre 2016. március 18. és március 20. között kilátogatók kipróbálhatják a BRFK motorszimulátorain vezetési tudásukat, felülhetnek a legújabb rendőrmotorokra és gyakorlásként KRESZ-tesztlapokat is kitölthetnek.

A Hungexpo „G” pavilonjában 2016. március 18-án, pénteken 10 óra 30 perctől kezdődő előadásokon Óberling József r. ezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője, és Talmácsi Gábor MotoGP világbajnok mellett az Országos Mentőszolgálat, a Magyar Vöröskereszt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Nemzeti Közlekedési Hatóság, valamint a Honda Safety-Hungary képviselői mutatják be a motorozás, a biztonságos közlekedés és az esetleges balesetek hátterét.

Az előadások a fiatal járművezetőket és a motorozás régebbi szerelmeseit célozza meg. Célja, hogy megismertessék a közlekedési balesetek elkerülésére szolgáló lehetőségeket, kiváltképpen az utcai és versenyszerű motorozás közötti különbségekre, a járművásárláshoz szükséges alapvető szempontokra, valamint a „motorosok téli kényszerpihenője” utáni év eleji bemotorozás jelentőségére való tekintettel.