Az utcán is megállítják A férjem védelmében sztárját

Nem túl különös az, hogy egy tévésztárt lépten-nyomon leszólítanak a lelkes sorozatrajongók, a Universal Channel jogi drámája azonban igazi stílusdiktátor lett az ügyvédek világában. Az Alicia Florrickot alakító Julianna Marguliesről az átlagos néző tökéletesen elhiszi, hogy a tárgyalóterem vérbeli harcosa. Ennek pedig a jól megírt történet mellett még egy fontos oka van: a ruhák.

100691_D1408b2.jpgDaniel Lawson, világszerte ismert stylist olyan szériákon dolgozott már karrierje során, mint a Harmadik műszak, a Rúzs és New York, vagy éppen az Író és kamuhős. Így a szakember mindennél jobban tudja, hogy egy-egy jól eltalált kosztüm mennyire feldobhatja a karaktereket, vagy épp ellenkezőleg, mennyire tönkretehet egy sorozatot.

A jog világa kegyetlen. Nincs idő sem unatkozni, sem pedig mélabúsan sajnálkozni egy-egy elvesztett ügy után, ráadásul a tárgyalótermek urai az elmúlt évtizedekben a férfiak voltak. A férjem védelmében-nek köszönhetően azonban megerősítettük, hogy bizony a nők is lehetnek olyan ügyesek, mint az erősebb nem képviselői, plusz ők egy jól eltalált blúznak vagy szoknyának köszönhetően a nőiességüket is bevethetik a harcban.”  – árulta el a szakember.

A történet egy sajnálatos tragédiával és annak utóéletével foglalkozik, hiszen adott Peter Florrick, egy gazdag, jóképű, tehetséges férfi, akinek mindene megvan. Aztán mégis megcsalja a gyönyörű nejét, aki ahelyett, hogy magába zuhanna, újrakezdi életét és ügyvédként mutatja meg a világnak, hogy ki az az Alicia Florrick. Amellett, hogy a főhősnő újradefiniálja magát és életét, a ruhatárát is lecseréli, olyan darabokkal pótolva azokat, amik amellett, hogy elegánssá teszik Aliciát, egyben ki is hangsúlyozzák a karakter nőiességét.” – mondta Daniel Lawson. – „Mindenképpen azt szerettem volna, hogy a női ügyvédek stílusosak és nőiesek legyenek, és ezt sikerült is a sorozatba behozni. Azt akartam, hogy a hölgyeink erősnek tűnjenek, de közben meglegyen bennük a nőiességük miatti kettősség. Aztán úgy alakult, hogy két gyönyörű ügyvédnő is szerepel a sorozatban, így ez sokat segít. Az volt a célom, hogy sikkesek legyenek, elegánsak és stílusosak, mondhatni divatosak. De az is fontos ugyanakkor, hogy valóságosnak tűnjenek.” – tette hozzá.

A stylist bevallotta, néha előfordul, hogy a színészek igyekeznek felülbírálni a döntéseit, többségében azonban teljes egyetértésben dolgozik Lawson a stábbal. Ennek köszönhetően Alicia karaktere annyira szerethető és hihető, hogy az utcán sétáló nézők összetévesztik a karaktert alakító színésznővel.

Nagyon tisztelem Julianna Marguliest, hiszen kifinomult játékának köszönheti, hogy napi jelleggel megállítják az utcán a rajongók. Persze nem hinném, hogy zokon veszi a dolgot, de én nem bírnám ki nevetés nélkül, hogy egy csapat ügyvéd a reggeli sétám közben szakmai tanácsokat várjon tőlem.” – mesélte a stylist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*