Az UniCredit Európa legjobbja a Euromoney 2017-es kereskedelemfinanszírozási felmérése szerint

Az Euromoney 2017-es kereskedelemfinanszírozási felmérésén (Trade Finance Survey 2017) az UniCredit nyerte el a „Best Trade Finance Provider” (a „Legjobb kereskedelemfinanszírozási szolgáltató”) címet Közép- és Kelet-Európában, valamint Nyugat-Európában egyaránt. A magyarországi UniCreditet ugyancsak értékelték, a „Legjobb hazai kereskedelemfinanszírozási szolgáltató”-ként ismerték el.

A felmérésre több mint 4000 olyan vállalkozás válaszolt, amely kereskedelemfinanszírozást vesz igénybe, a végeredmény pedig elismerte az UniCredit kiválóságát e szolgáltatások terén. A bank kereskedelemfinanszírozásban elért kiváló eredménye a termékek alapos ismeretén és fő európai piacain szerzett egyedülálló piaci tapasztalatán alapul, amely széles körű földrajzi lefedettséggel egészül ki a bank kiterjedt nemzetközi fiókhálózatának, képviseleti irodáinak és 4000 levelezőbankjának köszönhetően.

 

A kereskedelemfinanszírozás az UniCredit többéves tervének egyik pillére, és stratégiai jelentőségű azon küldetésében, hogy páneurópai bankként, teljesen integrált vállalati és kereskedelmi banki divízióval álljon kiterjedt ügyfélköre rendelkezésére egyedülálló nyugat-, közép- és kelet-európai hálózatán keresztül.

Claudio Camozzo és Jan Kupfer, az UniCredit Global Transaction Banking (GTB) szakterületének társvezetői így nyilatkoztak: „Örömmel tölt el bennünket, hogy a Euromoney 2017-es kereskedelemfinanszírozási felmérése szerint mi nyertük el a „Best Trade Finance Provider” címet Közép- és Kelet-Európában és Nyugat-Európában egyaránt. Ez a díj tanúbizonyságát adja a kereskedelemfinanszírozás terén végrehajtott innovációnknak és azon képességünknek, hogy ügyfeleinket a világ bármely pontján olyan átfogó termékkínálattal kapcsoljuk össze, amely a kis tőkeerejű vállalkozásoktól kezdve egészen a nagy nemzetközi vállalatokig képes kiszolgálni őket.”

A bank az európai országoknak ítélt díjaknál is elsöprő sikert aratott, kiérdemelve a „Best Domestic Trade Finance Provider” (a „Legjobb hazai kereskedelemfinanszírozási szolgáltató“) címet Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, Horvátországban, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában, Szerbiában és Törökországban.

 

Paolo Spada, az UniCredit közép- és kelet-európai GTB vezetője kijelentette: „Nagy megtiszteltetés, hogy immár a negyedik egymást követő évben nyertük el a Közép- és Kelet-Európa legjobb kereskedelemfinanszírozási szolgáltatója címet. Büszkék vagyunk példanélküli jelenlétünkre a különböző országokban. Vezető regionális jelenlétünk, a kategóriájában legjobb technológiával és termékismerettel párosulva, kiváló lehetőséget biztosít számunkra, hogy a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtsuk ügyfeleinknek.”