Az UniCredit bemutatja a Filarmonica della Scala nemzetközi turnéját

  •          17 koncert kilenc országban
  • Koncert Budapesten 2018. január 25-én
  • Szimfonikus műveket előadó független zenekar

2018 januárja és szeptembere között a Filarmonica della Scala három nemzetközi turné keretében tizenhét alkalommal lép színpadra Riccardo Chailly, Christoph Eschenbach, Daniel Harding és Myung-whun Chung vezetésével.

Az elmúlt években a Filarmonica della Scala számtalan nemzetközi felkérésnek tett eleget – a világ legnevesebb hangversenytermeiben és fesztiváljain adott koncertjeivel öregbítve páratlan hírnevét.

Az UniCredit 2000 óta partnerként támogatja a Filarmonicát, 2003-ban pedig a zenekar kiemelt partnerévé vált. Jean-Pierre Mustier, az UniCredit vezérigazgatója és a Filarmonica della Scala elnöke így nyilatkozott: „Az UniCredit és a Filarmonica együttműködésének alapja az a közös cél, hogy a zene élményét eljuttassuk a közösségekhez, amelyeket szolgálunk. Együttműködésünk révén a klasszikus zenét még szélesebb és sokszínűbb közönséghez juttathatjuk el kinevelve a koncertlátogatók új nemzedékét, és olyan programokat támogatunk, amelyek előmozdítják a közösséghez tartozás és a harmónia érzését.”

Változatos programok

Januárban Riccardo Chailly karmester vezényli a zenekart, Benjamin Grosvenor és Denis Matsuev zongoraművészek pedig szólistaként lépnek fel az európai koncertsorozat egy-egy előadásán. A turné Londonban kezdődik a Barbican központban (január 24., szólista Benjamin Grosvenor), ezt követően Budapestre (január 25., Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem), Párizsba (január 26., Philharmonie) és Luxembourgba (január 27., Philharmonie) látogat a zenekar, majd két fellépés következik a bécsi Musikvereinban (január 29. és 30., szólista Denis Matsuev), egy pedig Luzernben (március 21., Luzerni Fesztivál). A Scalában adott koncertjük után, május 27-én Daniel Harding és a Filarmonica következő koncertállomása Isztambul, ahol Beethoven Eroica szimfóniáját és Prokofjev (III. C-dúr) zongoraversenyét adják elő Daniil Trifonov orosz zongoraművésszel. Augusztus végétől szeptember végéig olaszországi (Rimini, Torino, Merano, Verona) és európai (Ljubljana, Grafenegg, Gstaad, Wiesbaden) turnékon vesz részt a Filarmonica a két neves karmester, Christoph Eschenbach és Myung-whun Chung irányításával, és olyan vezető szólistákkal, mint Sol Gabetta, Vilde Frang, Jan Lisiecki, Seong-Jin Cho és az orosz szoprán, Olga Peretyatko.

 

Az UniCredit

Az UniCredit sikeres páneurópai kereskedelmi bank, amely teljesen integrált vállalati és befektetési banki szolgáltatásaival, valamint egyedülálló nyugat-, közép- és kelet-európai hálózatával áll 25 milliós ügyfélköre rendelkezésére. Az UniCredit kínálatában a helyi szakértelem nemzetközi hozzáféréssel párosul, ügyfeleinek globális rendelkezésre állást és támogatást nyújt – páratlan, 14 országra kiterjedő fő piacainak vezető bankjain keresztül és további 18 országban világszerte.