Az új csapat-induló: Back to Africa!

unnamedBack to Africa! Vagyis: Vissza Afrikába! 

Ez a mondat lengte be az Opel Dakar Team elmúlt másfél évét, majd az ötletet tett követte, és a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős hat év után visszatért oda, ahol minden elkezdődött. A klasszikus Dakarok színhelyére, vagyis Marokkóba, Mauritániába és Szenegálba. 
A páros újra beleszeretett a Szaharába (nem mintha a világ egyik legkeményebb sivatagja hagyná, hogy bárki is elfelejtse), és úgy döntött, jövő januárban (valójában már december utolsó napjaiban elkezdődik a verseny) is nekivág az Africa Race-nek. Másodszor. 
És immár úgy, hogy van egy saját dala, amelynek mi más is lehetne a címe, mint hogy: Back to Africa. 
A csapat-indulót Bebe írta, és jó kis pörgős nóta lett, pont olyan, ami a terepralihoz, a sivatagi versenyzéshez, és az Opel-csapathoz illik. 

„Nagyon örülök, hogy Balázsék úgy döntöttek, visszatérnek Afrikába – mondta az énekes, aki apai ágon etióp származású, érthető tehát, hogy közel áll a szívéhez a kontinens. – Ami pedig a dalt illeti, a személyes élményeimből táplálkoztam a megírásakor, hiszen abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy ülhettem Balázs
 
A Mokka érces hangja a dalban is szerepet kapott, amelyet először a csapat partnereinek rendezett fogadáson hallhattak az érintettek. Szalay Balázsnak pedig annyira megtetszett, hogy azóta ez a dal a csengőhang a telefonján. 

„Itthon ez egyáltalán nem elterjedt – legalábbis a terepraliban biztosan nem –, de szerintem minden csapatnak kell egy induló. A miénk ez lesz. Teljesen biztos, hogy szerepel majd a kedvencek listáján, azok között a dalok között, amelyeket a szervizparkban hallgatunk, miközben a fiúk a Mokkán dolgoznak. A szervizkamionba olyan hangtechnikát szereltek, hogy szerintem sem a hangerővel, sem a hangminőséggel nem lesz gond” – mosolygott Szalay Balázs. 

mellett a versenyautóban. Nagy hatással volt rám, amikor felmordult a hétliteres motor, az meg végképp, amikor Balázs rálépett a gázra.”