Az öv vonzásában – A Felix Promotion versenyzői és részt vettek a Nagy Sportágválasztón

Majd’ húszezer látogató, és seregnyi sportág, ami közül választhattak a gyerekek – óvodástól a középiskolás korig. Jó néhány olimpiai és világbajnok segített az eligazodásban, akik nyilván mind-mind a saját sportáguk mellett „kampányoltak”.

A Budapesti Nagy Sportágválasztóban az a jó, hogy a gyerekek (és a vállalkozó kedvű felnőttek, esetleg élsportolók) mindenféle érdekes sportágat kipróbálhattak pénteken és szombaton a Merkapt Sportcentrumban.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Felix Promotion sportmenedzser-iroda versenyzői is részt vettek a rendezvényen, amelyen a legnépszerűbb nyilván az olimpiai bajnok tornász Berki Krisztián, valamint az ökölvívó Kelemen Balázs volt – utóbbi frissen megszerzett WBO-övét az összes gyerek a kezébe akarta venni, fel akarta emelni, lefényképezkedni vele.

„Jó érzés volt, hogy ennyien odajöttek, kérdezgettek az ökölvívásról, mindenki meg akarta érinteni az övemet, így még büszkébb voltam rá, hogy sikerült megszereznem” – mondta Kelemen.

A Felix Promotion sportolói közül egyébként pénteken Kelemen Balázs, Bedák Zsolt, Baran Attila és Farkas Norbert találkozott a srácokkal, míg szombaton Berki Krisztián, Kelemen Balázs, Kovács Vipera Attila és visszatért a síelő Farkas Norbert.

„A pénteki közös, színpadi bemelegítés után a ringben megmutattuk a fiataloknak az ökölvívás alapjait és az edzésen használt eszközöket. A gyerekek nagyon lelkesek, érdeklődőek voltak, ami minket is inspirált. Remélem, az élmény hatására sokan választják a mi sportágunkat, sokan kezdenek el bokszolni” – nyilatkozta Bedák Zsolt, akihez hasonlóan a síelő Farkas Norbert is remekül érezte magát, bár számára nem jelentett újdonságot a Sportágválasztó, hiszen már tavaly is részt vett rajta.

„Elvittem az összes, versenyen használt felszerelésemet, sőt, egy edzésen alkalmazott, egyensúly-javító eszközt is bemutattam a gyerekeknek, ami nagyon népszerű volt. Szombaton már én magam is kipróbáltam néhány érdekes sportágat, s emellett a sípályánál segítettem a kicsiknek a helyes csúszás-technika elsajátításában. Nagyon lelkesek voltak!” – mosolygott Farkas Norbi.

Érdekes volt az idei Sportágválasztón a sportantropometriai mérés, amellyel meghatározható, hogy az adott gyermekhez genetikai adottságai, testalkata alapján milyen mozgásforma illik leginkább. A hétéves kortól végezhető méréssel (maximum három centi eltéréssel) az is megállapítható, hogy 18 éves korában milyen magas lesz a gyermek, így még könnyebben javasolnak neki sportágat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*