Az osztrák agrárminiszter meghívta Lázár Jánost a bécsi operabálba

Az osztrák agrárminiszter meghívására Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is ellátogat a csütörtök este rendezendő bécsi operabálba – tájékoztatta a bécsi magyar nagykövetség az MTI-t szerdán.

    A magyar politikus Andrä Rupprechter mezőgazdasági és környezetvédelmi miniszter meghívására érkezik az osztrák fővárosba. Lázár János az Osztrák Néppárt (ÖVP) páholyában foglal majd helyet, és informális megbeszélést folytat az agrárminiszter mellett többek között Wolfgang Brandstetter igazságügyi miniszterrel, találkozik Heinz Fischer osztrák államfővel, és a tervek szerint Reinhold Mitterlehner alkancellárral, az ÖVP elnökével is.
    Gesztusértékű és jelentős az osztrák-magyar kétoldalú diplomáciai kapcsolatokban, hogy az osztrák kormány egyik tagja meghívást intézett egy magyar miniszterhez – emelte ki a bécsi magyar nagykövetség.
    Az operabált csütörtökön este tartják. A rangos eseményt idén 60. alkalommal rendezik meg. A bálon képviseltetik magukat Ausztria vezető politikusai és a világ különböző pontjáról érkező fontos közéleti szereplők is. Részt vesz továbbá számos külföldi sztárvendég, a bál nyitóműsorában pedig Placido Domingo világhírű spanyol operaénekes lép fel. Tavaly a bálra mintegy ötezer vendég látogatott el.

Forrás:MTI