“Az összetett bajnoki cím a cél, ezért most is támadunk”

A portugálok egyik legjobbja, a T2.2-es kategóriában második helyen álló Rómulo Branco a hétvégi, Pápán rendezendő HunGarian Baján is bizonyítana.

 Egy nap, és az autósport szerelmesei a WTCC és a Forma 1 után újabb szakág világklasszisait láthatják Magyarországon versenyezni. Ezúttal Pápa központtal rendezik meg az FIA és a FIM égisze alatt a jubileumi, tizedik HunGarian Baja Terep-rally Világkupa futamot, amelyen többek között rajthoz áll a portugálok egyik klasszisa, Rómulo Branco. A T2-es kategóriában az összetett bajnoki címre hajtó versenyző úgy véli, a Mitsubishi Pajeróval képes lesz legyőzni legnagyobb ellenfelét, az orosz Alexander Baranenkót.

Úgy tűnik, a jubileumi, tizedik HunGarian Baja sorsválasztó lehet a terep-rally Világkupában a szériaautók dízel kategóriájában (T2.2). Az összetett első három helyezettje ugyanis elindul a pénteken, a prológgal kezdődő versenyen: a brazil Moraesnek (57 pont) már jelentős a hátránya az élen álló orosz Baranenkóhoz (86 pont) és az őt üldöző portugál Brancóhoz (83 pont) képest.

A két éllovas jó formában várja a magyar versenyt, és kettejük csatája egyben a Toyota és a Mitsubishi küzdelme is a bajnoki címért. A portugál Branco, és navigátora, John Serôdio feltett szándéka, hogy a HunGarian baja után már az ő nevével kezdődik az összetett állása.

 

„A spanyol versenyen aratott győzelmünk bebizonyította, képesek vagyunk arra, hogy az idén megnyerjük kategóriánk bajnoki címét. Az önbizalmunkkal nincs gond, ám mi is tudjuk, minden pálya és verseny más, így nem segít a Baja Aragon megnyerése. Természetesen az elsődleges célunk, hogy befejezzük a versenyt, és ha ez sikerül, jöhet a következő lépés, hogy hol végezzünk a riválisainkhoz képest” – közölte Branco.

 

A portugál pilóta szerint az autójuk nagyon versenyképes, így képesnek tartja párosukat arra, hogy jó eredményt érjenek el a HunGarian Baján.

 

„Győzni szeretnék Magyarországon, de ugyanakkor a technikára is ügyelni kell, ráadásul az összetett sem itt dől el, miután lesz még idén több Világkupa-futamunk. Mindenkit megnyugtatok, a tempómmal ennek ellenére nem lesz gond” – jelentette ki Branco.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*