Az összefogás erejével karácsony előtt is

Elindult az Ökumenikus Segélyszervezet Adventi Adománygyűjtése a Tesco áruházakban

Idén is csatlakozott a Tesco az Ökumenikus Segélyszervezet Adventi Adománygyűjtéséhez. A kampány ideje alatt, november 14. és december 24. között az áruházlánc vásárlói a hagyományos és önkiszolgáló kasszáknál található 250 forintos adománykuponok vásárlásával tudják támogatni a Segélyszervezet munkáját. A kuponok december 1-től 24-ig online is elérhetők lesznek a Tesco Otthonról felületén 250, 500, valamit 1000 forint értékben. Kovács „Kokó” István, olimpiai bajnok ökölvívó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete mellett önkéntesként idén Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó és Wolf Kati énekes is a kampány mellé álltak.

A karácsony előtti hetekben jellemzően többet költünk, mint máskor, hiszen nemcsak élelmiszerrel, hanem ajándékokkal is készülünk az év végi ünneplésre. Három év alatt azonban már harmadik alkalommal kell szembenéznünk a mindennapjainkat érintő komoly kihívásokkal, ami leginkább azokat érinti, akiknek egyébként is szükségük van segítségre. A Tesco idén tizenharmadik alkalommal vesz részt az Ökumenikus Segélyszervezet Adventi Adománygyűjtésében, melynek keretein belül az áruházlánc vásárlói november 14. és december 24. között közel 200 Tesco áruház hagyományos és önkiszolgáló kasszáinál árusított 250 forintos adománykuponok megvásárlásával járulhatnak hozzá a nehéz helyzetben levő családok és gyermekek támogatásához. A december 1-től 24-ig tartó időszakban pedig online elérhető 250, 500, valamint 1000 forint értékű kuponokból is választhatnak jótékony célra.

„A Tescónál küldetésünk egyik alappillére, hogy napról napra többet teszünk a közösségekért. A koronavírus-járvány és a háború után most a megélhetés jelent egyre nagyobb terhet, legfőképpen azoknak, akik már eddig is nehéz körülmények között éltek. Ezért idén is örömmel csatlakoztunk az Ökumenikus Segélyszervezet Adventi Adománygyűjtéséhez, hogy ezzel is segítsünk a rászorulók mindennapi kiadásainak enyhítésében. Remélem, hogy a korábbi évekhez hasonlóan most is minél több kollégánk és vásárlónk vesz részt a jótékonysági kezdeményezésben, hogy az összefogás erejével segítsük a rászoruló családokat és az Ökumenikus Segélyszervezet egész éves munkáját!” – mondta Hevesi Nóra, a Tesco Global-Zrt. kommunikációs vezetője.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója kifejtette: „Az Ökumenikus Segélyszervezet intézményei nélkülöző és krízishelyzetbe került családok ezreit segítik az év 365 napján. A többszörösére megnövekedett energiaárak, az égbe szökő élelmiszerárak most ennek a munkának a folytatását is veszélyeztetik, éppen akkor, mikor nagyobb szükség van rá, mint valaha. Hisszük, hogy közös társadalmi érdekünk, hogy ott legyünk azok mellett, akiket ez a gazdasági válság most még kilátástalanabb helyzetbe sodor. És hisszük, hogy ha baj van, akkor az összefogás ereje az, ami átsegít a legnehezebb időszakokon is. Kérünk mindenkit, aki teheti, csatlakozzon az ünnepi összefogáshoz, adjunk együtt ÉTELT, OTTHONT és ESÉLYT azoknak, akik most legjobban rászorulnak! Köszönjük a Tescónak, Magyarország legnagyobb adománygyűjtő csapatának, hogy ezúttal is felkarolja Adventi Adománygyűjtésünket, amely idén is az összefogásról szól, amihez reméljük, sok vásárló csatlakozik majd az áruházlánc kasszáinál is!”

Tavaly 85 millió forint folyt be a Tescónál advent idején megvásárolható adománykuponokból. Az összegből az Ökumenikus Segélyszervezet így egy újabb egész éven át ételt, otthont és esélyt tudott nyújtani a hátrányos helyzetű családoknak és gyermekeknek, valamint a járványhelyzet miatt bajbajutottaknak. Az áruházlánc az Adventi Adománygyűjtés mellett többek között a szervezet Kapaszkodó programját is rendszeresen támogatja, stratégiai partnerként pedig az ukrajnai menekülteknek nyújtott azonnali, közös segítséggel nemrég új szintre emelte együttműködését az Ökumenikus Segélyszervezettel.

Az adománykuponos gyűjtés részleteit Wolf Kati, Gyurta Dani és Kovács „Kokó” István mondják el a linken lévő videóban: https://youtu.be/oK_t7RgrBDo