Az ORFK a NNI hatáskörébe utalta a MPB ügyét

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) üdvözli annak tényét, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) hatáskörébe utalta az ügyét. A nyomozás lehetőséget teremt a szervezet körül kialakult helyzet megnyugtató tisztázására, amely eminens érdekünk.

A hivatalos közlemény szerint valamennyi feljelentést egy eljárás keretében vizsgálják, így valószínűsítjük hogy az NNI az MPB május 29-én kelt feljelentése alapján is nyomoz. Az elnökség felkérése alapján az ügyvédünk által ismeretlen tettes ellen tettünk feljelentést a BTK-ba ütköző cselekmények miatt. A nyomozóhatóság munkáját segítve a Magyar Paralimpiai Bizottság több kulcsfontosságú dokumentumot is megküldött a rendőrség számára.

Ezzel egy időben már megtettük a szükséges jogi lépéseket a Magyar Paralimpiai Bizottságról és elnökéről, Gömöri Zsoltról a hecckampány részeként a médiában megjelent hamis állítások kapcsán is.

Az MPB természetesen minden szükséges adatot, információt, dokumentumot a hatóság rendelkezésére bocsát, együttműködik a nyomozás sikere érdekében