Az Opel másfélszeresére növelte eladásait az első negyedévben és továbbra is első a személyautó piacon

  • Személyautó eladásokban az Opel növekedett a legnagyobb mértékben
  • Elsőség a személyautók és a magánvásárlók piacán
  • Szentgotthárdon rövidesen indul az új kisméretű benzinmotorok gyártása
  • Magas állami kitüntetés Solt Tamás gyárigazgatónak
Koncz Gábor, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója

Koncz Gábor, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója

Budapest/Szentgotthárd  Kiemelkedően sikeres első negyedévet tudhat maga mögött az Opel Magyarország, amelynek összeladása a tavalyi első három hónaphoz képest több mint ötven százalékkal növekedett. 2013 első negyedévében 1.351 Opel talált gazdára, míg az idén ez a szám 2.110. A piac általában is meglódult, növekedése 25 %-os – ezzel szemben az Opelé ennek több, mint kétszerese! Természetesen az átlagnál jóval nagyobb növekedés meglátszik a piaci részesedésen is: a tavalyi 9.1%-al szemben az idei első negyedévben az Opel részesedése a teljes piacon11.15%.

Még jobb a kép, ha a személyautó piacot vesszük szemügyre. Itt az Opel részesedése 9.9 százalékról 12.2 százalékra nőtt. A márka továbbra is őrzi az elmúlt három évben kivívott első helyét és töretlen a népszerűsége a magánvásárlók között. Ha szegmensenként nézzük, a Zafira az első, a Mokka, a Corsa, a Meriva második, az Astra és az Insignia harmadik – hogy csak néhány modellt említsünk. Mokkából több, mint 250 talált gazdára, ami már most jelzi, hogy az Opel egyik sikermodellje az év végéig akár megduplázhatja tavalyi eladásait (450 db)

„Az első negyedév eredményeit látva jó okunk van a büszkeségre” – mondta Koncz Gábor, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója. „Bíztató az is, hogy a magyar autópiac általánosságban is a tavalyinál lényegesen jobban bővül és reméljük ez a trend az év egészére érvényes lesz. Deklarált célunk, hogy a negyedik egymást követő évben megőrizzük a személyautó piacon az Opel elsőségét, amire a sikeres rajt után reális esélyeink vannak.”

A szentgotthárdi Opel gyárnak 2014 ismét fontos éve, az üzemben gyakorlatilag minden készen áll a kisméretű benzinmotorok sorozatgyártására, amely a nyár elején indul. Az első – és már nagyon várt – motor, a háromhengeres egyliteres 115 lóerős benzines turbó az ADAM-ban illetve a múlt hónapban Genfben bemutatott ADAM Rocks-ban debütál majd. Szentgotthárdon a foglalkoztatottak száma az idén mintegy négyszáz fővel bővül.

Szentgotthárddal kapcsolatos örömteli hír az is, hogy március 15 alkalmából Solt Tamásnak, a gyár igazgatójának a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét adományozták. A magas állami kitüntéssel Solt Tamásnak az autóipar és általában a nyugat-magyarországi régió fejlesztésében játszott kiemelkedő szerepét ismerték el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*