Az online jegyvásárlás mellett, a helyszínen is lehet belépőt vásárolni a budapesti strandokra

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. 2020. május 21-én tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a korlátozott befogadóképesség és az érintésmentes bejutás érdekében a strandbelépőket kizárólag online lehet megvásárolni. Az utóbbi napokban a fürdővállalathoz eljuttatott észrevételek alapján a Társaság ígéretéhez híven felülbírálta a korábbi döntését és bejelentette, hogy a 2020. május 30-án, illetve június 15-én újranyitó strandokra a helyszínen is lehet belépőket váltani.

A döntéshez hozzájárult az is, hogy a Társaság tárgyalásokat kezdeményezett a Nemzeti Népegészségügyi Központtal a strandfürdők egyidejű befogadóképességére vonatkozóan és bár a strandok továbbra is korlátozott kapacitás mellett üzemelhetnek, az új irányelv megengedőbb és az egységek hatályos üzemeltetési szabályzatban foglalt befogadóképességének 50%-a az irányadó. Természetesen továbbra is biztosítani kell a látogatóknak személyenként 16 négyzetmétert, a medencékben pedig 4 négyzetméternyi vízfelületet. Így a budapesti fürdők esetében ez az alábbi egyidejű kapacitással való működést jelenti:

 

Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdő

2614

Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő

1408

Paskál Gyógy- és Strandfürdő

1251

Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdő

  804

Római Strandfürdő

1250

Pünkösdfürdői Strandfürdő

  456

 

A BGYH Zrt. a látogatóknak továbbra is az online jegyvásárlást ajánlja, mivel ezzel garantált a fürdőbe való bejutás, hiszen amennyiben az egyik strand eléri maximális befogadóképességét, több vendéget nem áll módjában beengedni, de az online vásárolt jeggyel érkezők részére fenntartják a helyeket. A járványhelyzet miatt az online jegyvásárlás azért is célszerű, mert továbbra is az egyik legbiztonságosabb készpénzmentes fizetési mód. A Társaság felhívja a vendégek figyelmét, hogy az online jegyeket reggel 8 óráig lehet megvásárolni az adott napra.

A pénztáraknál történő jegyvásárlás esetén is a bankkártyával történő fizetést szorgalmazzák, a fürdő területén pedig az elmúlt években már megszokott módon, továbbra is kizárólag készpénzmentes fizetés lehetséges.