Az MTVA 248 órát közvetít a foci vébéről

Az M1 és az M2 a június 12-én kezdődő labdarúgó-világbajnokság mind a 64 mérkőzését élőben közvetíti. A televíziós közvetítések mellett a mérkőzések, ismétlések, összefoglalók online, a www.telesport.hu/fifavb oldalon, ésaz MTVA FIFA VB nevű ingyenes mobilapplikáción is elérhetők lesznek. A tornáról az MTI és a Kossuth Rádió is kiemelten tudósít.

Az M1 műsorfolyama június 12-én, a 20.10 órai megnyitóval veszi kezdetét. Az élő közvetítések mellett a csatorna naponta két mérkőzést megismétel, és 45 perces összefoglalókkal is jelentkezik. A június 23. és 27. között rendezett egyidejű mérkőzések alatt az M1 és az M2 párhuzamosan közvetít. A helyszíni kommentátorok Gundel Takács Gábor, Mezei Dániel, Menczer Tamás és P. Fülöp Gábor lesznek. Az M1 budapesti stúdiójában a Petrovics-Mérei Andrea-Mohay Bence állandó műsorvezetői páros elemzi a látottakat vendégeikkel.

A brazíliai világbajnokság nemcsak televízión keresztül lesz követhető. Az MTVA külön webes felülettel, valamint okostelefonra és tabletre letölthető applikációval is kedveskedik a felhasználóknak. Újdonságot jelent majd, hogy a webes felületen nemcsak az élő mérkőzések, összefoglalók, ismétlések, hanem rengeteg statisztikai adat (pl. hőtérkép) is elérhetővé válik. Az ingyenes MTVA FIFA VB applikáció Android, iOS és Windows Phone 8 operációs rendszeren is elérhető lesz. Az esemény előtti héten élesedő online tartalmak közül az élő közvetítések, ismétlések, összefoglalók  csak magyarországi IP-címről érhetők el.

A Kossuth Rádió hallgatói sem maradnak foci vb nélkül. A napi sport- és magazinműsorok mellett, a 180 perc c. műsorban, minden hétköznap reggel 6.30-kor, hétvégén 6.10-es kezdéssel, 10 perces Vb-híradó hallható.