Az MNB kiemelt figyelemmel kíséri az MKB Bank és a Takarékbank fúzióját

Budapest, 2023. április 30.
Cserélik a logót az MKB Bank Váci úti épületén 2023. április 30-án. Ezen a napon olvad össze a bank a Takarékbankkal, a fúzióval létrejön a MBH Bank Nyrt., amely egységes arculattal mûködik tovább és Magyarország második legnagyobb mérlegfõösszegû pénzintézetévé válik.
MTI/Kovács Attila

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kiemelt figyelemmel kíséri az MKB és a Takarékbank informatikai, arculati és fizikai összeolvadását az egyesülés időszakára eső hosszú hétvégén is – közölte a jegybank pénteken az MTI-vel.

    Az MKB Bank és a Takarékbank április 30-án olvad össze, a fúzióval létrejön a MBH Bank Nyrt., amely egységes arculattal működik tovább és Magyarország második legnagyobb mérlegfőösszegű pénzintézetévé válik – emlékeztet közleményében az MNB.
    A bankcsoport korábbi tájékoztatása szerint április 27. és május 2. között nem egybefüggően, részleges és teljes bankszünnapokat tart.
    Az MNB közleményében kifejti: a fúzió előkészítése rendezetten, hónapok óta eltervezett módon zajlott. Az egyesülés az időszakra eső hosszú hétvégén (április 29. – május 1.) az egyes elektronikus szolgáltatásokat érintő átmeneti technikai szünetekkel, illetve részleges és teljes bankszünnapokkal jár. Az ügyfelek mindezek nyomán az eddiginél nagyobb fiókhálózathoz, bővebb szolgáltatási palettához férhetnek majd hozzá.
    Az MNB jelezte: a jegybank prudenciális és informatikai felügyeleti, ügyfélszolgálati és kommunikációs munkatársai kapcsolatban állnak az egyesülő két hitelintézet érintett szakértőivel a – milliós ügyfélkört érintő – átállás gördülékeny lebonyolításának áttekintésére.
    Az MNB az ügyfelek megfelelő tájékoztatását és a piacok zavartalan működését várja el a fúzió kapcsán a bankcsoport tagjaitól.
    Hangsúlyozták: az egyesülés kapcsán az ügyfeleknek nincs teendőjük, folyószámlájuk, bankkártyájuk, hitelkártyájuk, hitelszámlaszámuk, illetve elektronikus csatornáik elérhetőségei nem változnak, nem módosulnak az érvényben lévő különböző hitelszerződések feltételei, illetve törlesztőrészletei sem.

MTI