Az MLP szerint a kormány mindent titkosított, amit lehetett

A Magyar Liberális Párt szerint a kedden elfogadott költségvetés teljesen összhangban van a Nemzeti Együttműködés rendszerével, mert a kormány, amit csak lehetett titkosított, saját körein belül tartja a valós adatokat és mindent megtesz az átláthatóság és a nyilvánosság kizárása érdekében. Ezt a párt közölte a büdzsé megszavazása után az MTI-vel.

    Úgy fogalmaznak: Oroszországban szokás az, hogy a Duma tagjai úgy szavaznak a költségvetésről, hogy a kiadási tételek egyharmadát nem is ismerik.  
    Hangsúlyozzák, hogy a kormány a költségvetés elfogadásával két évre titkosította az államháztartás finanszírozásához és az államadósság kezeléséhez kapcsolódó stratégiai adatokat és háttérszámításokat, miközben a kormányszervek szervezeti és működési szabályai sem lesznek nyilvánosak.
    A most elfogadott büdzsé az esélyegyenlőtlenség költségvetése – emelik ki. Miközben az egészségügyi kiadások érdemi növelése láthatóan nem fontos a kabinet számára, addig milliárdok mennek el felesleges kormányzati kommunikációra vagy stadionokra – teszik hozzá. Közmunkára a korábbinak csaknem a dupláját költi majd a kormány, holott már tudvalevő, hogy a közmunka nem vezet vissza a munkaerőpiacra – hangsúlyozzák.
    Közmunka, stadionok és bürokrácia helyett oktatásra, egészségügyre és valós munkahelyekre kellene többet költeni – szögezik le végül.

Forrás:MTI