Az Iszlám Állam követte el a párizsi merényleteket

“Ami tegnap történt Párizsban és Saint-Denisben az háborús tett, és a háborúval szemben egy országnak a megfelelő döntéseket kell meghoznia” – mondta szombaton a köztársasági elnök a védelmi tanács ülését követő rövid televíziós beszédében. “Egy terrorista hadsereg, az Iszlám Állam által elkövetett tett az ellen, ami mi vagyunk, egy olyan szabad ország ellen, amely az egész világhoz szól” – tette hozzá Francois Hollande.
“Egy külföldről előkészített, megtervezett tett, külföldi segítséggel, amelyet a nyomozásnak kell felderítenie. Teljesen barbár tett” – fogalmazott a francia elnök.

Az AFP képei:

A tegnapi este folyamán hét helyen volt terrortámadás Párizsban, melyek során legalább 128 ember meghalt. A legtöbb áldozatot követelő eset a Bataclan nevű klubban zajlott le, ahol túszokat is ejtettek, és nem hivatalos értesülések szerint legalább 90 ember meghalt.

Forrás: MTI

A címlapon: Az áldozatok emlékére elhelyezett virágcsokrok a budapesti francia nagykövetség épülete előtt a Párizsban végrehajtott terrorcselekmények utáni napon 2015. november 14-én. MTI Fotó: Mohai Balázs